Richard Clarida benoemd tot Global Economic Advisor van PIMCO

Richard Clarida benoemd tot Global Economic Advisor van PIMCO

Nieuwe baan man (11) on the move

PIMCO benoemt Richard Clarida tot Global Economic Advisor. Hij vervangt Joachim Fels.

PIMCO, een van 's werelds meest vooraanstaande vastrentende beleggers, kondigt aan dat Richard Clarida, voormalig vicevoorzitter van de Board of Governors van het Federal Reserve System, terugkeert bij PIMCO als Managing Director en Global Economic Advisor, een vergelijkbare functie die hij gedurende zijn eerdere dienstverband van twaalf jaar bij PIMCO vervulde. Hij start in oktober en zal werkzaam zijn vanuit PIMCO's kantoor in New York.

Joachim Fels, Managing Director en momenteel PIMCO's Global Economic Advisor, gaat aan het eind van het jaar met pensioen, na een lange en illustere carrière van bijna vier decennia als econoom.

Dan Ivascyn, Group Chief Investment Officer van PIMCO, stelt in een persbericht dat zijn bedrijf het grote geluk heeft gehad dat deze twee vooraanstaande personen op het gebied van economie bijna twee decennia lang hebben bijgedragen aan de wereldwijde macro-economische standpunten van PIMCO, waarbij ze deze vermogensbeheerder hebben geholpen een snel veranderende wereld in te kaderen. zodat de beste beleggingsbeslissingen voor de klanten konden worden genomen.

'Richards werk als architect van PIMCO's New Neutral thesis in 2014 – hoe lagere rentes voor langere tijd de waarderingen op vastrentende markten zouden beïnvloeden – is slechts één voorbeeld van de belangrijke inzichten die hij al vele jaren aan PIMCO-klanten heeft verstrekt. Hij treedt weer toe op een nieuw kantelpunt voor de markten en we kijken uit naar zijn inzichten en begeleiding bij opkomende trends.'