Invesco voert 50 procent meer ESG-gesprekken met bedrijven waarin het belegt

Invesco voert 50 procent meer ESG-gesprekken met bedrijven waarin het belegt

ESG-investing ESG
Duurzaam (4) klimaat.jpg

Vorig jaar heeft vermogensbeheerder Invesco in meer dan 3.000 vergaderingen één of meerdere ESG-onderwerpen besproken met de bedrijven waarin het belegt, goed voor een stijging van ongeveer 50% ten opzichte van 2020.

De stijging heeft deels te maken met het feit dat E-, S- en G-onderwerpen nu vaker aan bod komen in gesprekken van beleggingsteams. Daarnaast is het ESG-team van Invesco in 2021 aanzienlijk uitgebreid, van 13 tot 22 leden.

Belangrijkste ESG-thema’s in de gesprekken waren klimaatverandering, de ESG-strategie en openbaarmaking, de vergoeding voor directeurs en bestuurders, de kwaliteit van het management; en diversiteit en inclusie, zo blijkt uit het ‘2021 ESG Investment Stewardship Report’ van Invesco.