Wieger Fokke treedt bij ILX Management aan als Investment Manager, Financiële Instellingen en Bedrijven

Wieger Fokke treedt bij ILX Management aan als Investment Manager, Financiële Instellingen en Bedrijven

Wieger Fokke

Wieger Fokke treedt per 1 augustus dit jaar in dienst bij ILX Management B.V. als Investment Manager en zal verantwoordelijk zijn voor de sectoren Financiële Instellingen en Bedrijven. Hij is momenteel werkzaam bij de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO in Den Haag, waar hij Senior Investment Officer is in het Financiële Instellingen team gericht op Afrika.

Wieger heeft de Nederlandse nationaliteit en is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft ruim 12 jaar ervaring in de financiering van de ontwikkeling van opkomende markten. Wieger is bij FMO verantwoordelijk geweest voor de financiering en het relatiebeheer van een breed scala aan banken en bedrijven in Sub-Sahara Afrika, Azië en Oost-Europa. Daarnaast is Wieger vice-voorzitter van de investeringscommissie van het European Finance Partners co-financieringsvehikel. Wieger zal rapporteren aan Elvira Eurlings, CIO van ILX.
 
ILX biedt pensioenfondsen en andere institutionele beleggers toegang tot grootschalige private krediet investeringen in de wereldwijde markt van ontwikkelingsfinanciering, rechtstreeks gericht op duurzame ontwikkeling en klimaatgerichte projecten in de opkomende markten. Onlangs heeft ILX Fund I een fondsomvang van USD 1,05 miljard bereikt, met een USD 300 miljoen toezegging van Achmea Investment Management (“Achmea IM”) namens Pensioenfonds Vervoer. Dit volgt op de investering van USD 750 miljoen door APG Asset Management ("APG") namens ABP en bpfBouw in januari 2022.