Daleep Singh benoemd tot Chief Global Economist bij PGIM Fixed Income

Daleep Singh benoemd tot Chief Global Economist bij PGIM Fixed Income

Daleep Singh.jpg

Daleep Singh is benoemd tot Chief Global Economist en Head of Global Macroeconomic Research bij PGIM Fixed Income.

Singh werkte hiervoor in het Witte Huis, waar hij U.S. deputy national security advisor for international economics en deputy director van de National Economic Council was. In die hoedanigheid was hij de belangrijkste internationaal economisch adviseur van president Biden en gaf hij leiding aan het formuleren van het beleid op het snijvlak van economie en nationale veiligheid. Zijn werkzaamheden omvatten onder meer de ontwikkeling van fiscaal beleid, het vormgeven van de economische strategie van de VS ten aanzien van China, het bevorderen van de veerkracht van de toeleveringsketen, het bevorderen van de ontwikkeling van een strategie voor digitale activa en het ontwikkelen van instrumenten voor economisch bestuur.

Singh was ook de vertegenwoordiger van de president bij de G7, G20 en APEC. Voordat hij toetrad tot de Biden-regering, was Singh executive vice president en hoofd van de markets group bij de New York Fed, waar hij leiding gaf aan een team van bijna 600 medewerkers die toezicht hielden op de volledige portefeuille van de markets group tijdens de meest intense fase van de pandemie. Van 2011 tot 2017 werkte hij bij het Amerikaanse ministerie van Financiën als acting assistant secretary voor financiële markten en deputy assistant secretary voor Europa en Eurazië. Daarvoor werkte Singh voor Goldman Sachs, waar zijn focus vooral lag op de Amerikaanse rente- en valutamarkten.

Hij zal rapporteren aan Gregory Peters, co-chief investment officer van PGIM Fixed Income, en verantwoordelijk zijn voor het toezicht op het Global Macroeconomic Research team van de obligatiebelegger, dat bestaat uit senior economen met uitgebreide ervaring in de publieke en private sector.

"Als een van 's werelds meest vooraanstaande deskundigen op het gebied van economisch beleid, deelde hij zijn uitgebreide ervaring en inzichten op de hoogste overheidsniveaus. Het toevoegen van een expert van dit kaliber aan ons beleggingsteam is van fundamenteel belang om onze portfolio managers te helpen navigeren door de steeds complexere macro-economische krachten die de wereldwijde financiële markten en beleggingsresultaten sturen", zegt Peters. "Zijn expertise zal een belangrijke rol spelen bij het blijven leveren van toonaangevende research en inzichten. We kijken uit naar de impact die hij zal hebben op onze organisatie en de beleggingsresultaten voor onze klanten."

In zijn nieuwe functie zal Singh verantwoordelijk zijn voor het formuleren van de wereldwijde macro-economische vooruitzichten van PGIM Fixed Income. Deze vooruitzichten vormen een integraal onderdeel van de wereldwijde beleggingsstrategie van de vermogensbeheerder. Hij en zijn team zullen ook de fundamentele visie van PGIM Fixed Income op ontwikkelde en opkomende landen ondersteunen, en zo alfa genereren op de wereldwijde rente-, valuta-, staats- en bedrijfsobligatiemarkten. Daarnaast zal hij deel uitmaken van het senior beleggingsteam en thought leadership leveren met betrekking tot het mondiale monetaire en fiscale beleid en macro-economische trends.