Candriam versterkt duurzame beleggingsteams met vier nieuwe aanwervingen

Candriam versterkt duurzame beleggingsteams met vier nieuwe aanwervingen

On the move - mensen - werkloosheid.jpg

Candriam heeft zowel zijn ESG-ontwikkelingsteams als zijn klimaatgerelateerde thematische wereldwijde aandelenteams uitgebreid om zo in te spelen op de groeiende vraag van beleggers naar zijn producten.

Marouane Bouchriha, CFA, is aangesteld als fondsbeheerder van Candriams Climate Action strategie, die hij samen met Vincent Meuleman zal beheren. Marouane heeft meer dan zeven jaar beleggingservaring en is afkomstig van Edmond de Rothschild Asset Management, waar hij medebeheerder was van strategieën voor klimaatoplossingen. Hij heeft een Master in Financial Markets & Risk Evaluation van de Toulouse School of Economics.

David Czupryna is aangesteld als lead fund manager voor de circulaire economie-strategie van het bedrijf. Zijn nieuwe functie is een natuurlijke overgang van zijn vorige functie als Head of ESG development bij Candriam, waar hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Candriams ESG-voetafdruk en de creatie van nieuwe thematische beleggingsstrategieën. David heeft ongeveer 15 jaar beleggingservaring.

Marouane en David rapporteren aan Rudi Van den Eynde, Head of Thematic Global Equity.

Alexandra Russo is aangesteld in een nieuw gecreëerde rol als Head of ESG Client Portfolio Management voor de VS en het VK. Alexandra trad in dienst na tien jaar bij Allianz Global Investors waar ze product- en duurzaamheidsspecialist was en lid van het thematische aandelenteam.

Vanuit New York en in samenwerking met Candriams interne team van 22 ESG-research- en beleggingsprofessionals zal zij de knowhow van de firma in de VS en het VK ondersteunen voor wat de belangrijkste ESG-strategieën betreft.

Marie Niemczyk is benoemd tot Head of ESG Client Portfolio Management voor Europa en is gevestigd in Parijs. Marie werkt sinds 2018 bij de firma als Head of Insurance Relations. Het ESG Client Portfolio Management Team van Candriam speelt een sleutelrol in het overbrengen van de ESG-expertise van Candriam aan beleggers, het ontwikkelen van de ESG-activiteiten en het ESG-aanbod van de firma, en het implementeren van regelgevende evoluties.

Alexandra en Marie rapporteren aan Wim Van Hyfte PhD, Global Head of ESG Investments and Research.

Vincent Hamelink, Chief Investment Officer bij Candriam, stelt: "Dankzij deze benoemingen kan Candriam zijn sterktes in ESG-beleggen en thematische aandelen verder uitbouwen. Deze teams krijgen er een schat aan expertise bij, wat onze vaardigheden en ervaring verrijkt. Beleggers willen dat we verder gaan op ons elan rond duurzaam en verantwoord beleggen, en zelfs nog verder gaan. Daarom ben ik blij dat we deze mensen kunnen aantrekken en geweldige nieuwe talenten kunnen binnenhalen."