Maureen Schlejen nieuwe CCO bij Cardano en ACTIAM

Maureen Schlejen nieuwe CCO bij Cardano en ACTIAM

Maureen Schlejen (Foto Archief NN Investment Partners) 980x600.jpg

Maureen Schlejen (52) gaat op 1 juli 2022 aan de slag bij Cardano en ACTIAM als Chief Commercial Officer (CCO) en partner. In deze functie wordt zij verantwoordelijk voor het bundelen van de krachten van beide organisaties in een vernieuwde en verbeterde klantpropositie voor Nederlandse institutionele beleggers. Daarnaast wordt de ACTIAM dienstverlening onder haar leiding aangeboden in continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Maureen Schlejen beschikt over ruime internationale ervaring in de financiële wereld. Op dit moment is zij Hoofd Fiduciair Management, Institutional Clients en Global Client Servicing bij NN Investment Partners. In deze functie heeft zij onder meer het fiduciaire en institutionele klantenbestand verder uitgebouwd. Daarvoor had zij een langdurige carrière bij Robeco, onder andere in de functie van Head of Institutional Sales Benelux en Nordics.

Sales, clientmanagement en marketing

Als CCO bij Cardano en ACTIAM krijgt zij een breed aandachtsgebied. Ze wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen van de positie van beide bedrijven en zal marketing, sales, relatiemanagement en het ontwikkelen van nieuwe proposities aansturen.

Innovatief en ondernemend

Maureen Schlejen ziet haar nieuwe positie als een mooie en logische vervolgstap in haar carrière. “Cardano is een kwaliteitsnaam en een innovatieve en ondernemende partij die flink aan de weg timmert. Zo biedt de organisatie veel oplossingen voor een goede en toekomstbestendige klantbediening in risicomanagement, duurzaam beleggen en advisering. ACTIAM past daar heel goed bij als vermogensbeheerder met een lange staat van dienst in duurzaam en impactbeleggen.”