Don van der Steeg nieuwe voorzitter KPS

Don van der Steeg nieuwe voorzitter KPS

Nieuwe baan vrouw (09) on the move

In de KPS Nieuwjaarsbijeenkomst van 19 januari jl. overhandigde Alfred Kool de voorzittersbel aan Don van der Steeg.

Alfred heeft in de afgelopen zeven jaar diverse rollen binnen het bestuur van KPS met veel toewijding en enthousiasme vervuld: 5 jaar algemeen bestuurslid en twee jaar als voorzitter. In de komende maanden rondt hij de maximale bestuurderstermijn van 8 jaar af in de functie van algemeen bestuurslid met de portefeuille Communicatie.

Tijdens zijn voorzittersperiode heeft Alfred intensief gewerkt aan het leggen van verbindingen met belangrijke partijen in de pensioensector. Met als doel af te stemmen op welke terreinen gezamenlijk kan worden opgetrokken in het informeren van de deelnemer in het omvangrijke proces van de transitie naar een nieuw pensioenstelsel. Want samen sta je sterk en heb je meer bereik om die deelnemer helder en eenduidig te informeren.

Don van der Steeg trad in september 2019 toe tot het bestuur van KPS en werd tevens voorzitter van de werkgroep Innovatie. Hij introduceerde in die periode de SusPens Hackathon, een pensioenhackathon waarin oplossingsvraagstukken op het thema duurzaamheid in een ‘snelkookpan’ worden uitgewerkt.

De SusPens Hackathon is inmiddels onderdeel geworden van het reguliere programma van KPS. Ook heeft hij een structurele ronde tafel opgezet voor ‘innovatie managers’ in de sector. Dit benadrukt het open karakter van de KPS en heeft al tot concrete samenwerking geleid. Op 19 januari ontving Don als jongste bestuurslid de voorzittersbel van het oudste bestuurslid Alfred Kool.

Dit symboliseert tevens de stappen die KPS in haar 30 jaar heeft gemaakt: open staan voor en inspelen op de veranderingen in de sector, met actuele thema’s als duurzaamheid en diversiteit.

Don van der Steeg over zijn rol als nieuwe voorzitter:

“KPS is uniek in zijn soort, met het vermogen om alle deskundigheden van onze sector op één onafhankelijk platform te bundelen. Dat dit niet onopgemerkt blijft is de afgelopen jaren gebleken. Voor alle toonaangevende instituties in de markt zijn we een gesprekspartner die garant staat voor een inhoudelijke, constructieve bijdrage. Deze positieve feedback loop heeft geleid tot een ledenbestand dat groeit in omvang en diversiteit: een club waar je bij wilt zijn. De kruisbestuivingen die dit brengt gaan we de komende jaren uitdragen naar nóg meer doelgroepen via een bredere set kanalen: Kennis delen is vermenigvuldigen!”