Fidelity Real Estate zet in op groei met zeven nieuwe professionals in Europa

Fidelity Real Estate zet in op groei met zeven nieuwe professionals in Europa

On the move - mensen - werkloosheid.jpg

Fidelity International heeft zijn Europese vastgoedteam uitgebreid met zeven beleggingsprofessionals, verspreid over Nederland, Frankrijk en Duitsland. Het Nederlandse kantoor is versterkt met Transactiemanager Roeland Schippers en Asset Manager Matthijs Schriek.

De benoemingen markeren de ambitie van Fidelity Real Estate voor de verdere groei van het vlaggenschip, het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund, alsmede het lanceren van toekomstige nieuwe strategieën.

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund van € 1,2 miljard is exclusief gericht op institutionele beleggers en belegt in de eurozone, met een focus op direct rendement en actief asset management.

De benoeming van Anita Krajinovic-Bilos als duurzaamheidsmanager illustreert de toegenomen focus van Fidelity Real Estate op dit thema. Vorig jaar kondigde Fidelity International aan dat Fidelity Real Estate in 2050 een netto-nul uitstoot wil bereiken voor het gehele fondsenassortiment. De door de verhuurders gecontroleerde emissies dienen in 2035 al tot netto nul te zijn gereduceerd.

Keith Sutton, Director European Real Estate bij Fidelity International: 'We zijn blij met de benoemingen in het Fidelity Real Estate-team. Al deze professionals brengen veel ervaring mee op het gebied van transacties, asset management en duurzaamheid. Hun capaciteiten zullen ons ondersteunen bij het aantrekken en investeren van kapitaal in Europa, het afstemmen op een netto-nul routekaart en brengen ons in een sterke positie om onze beleggers de komende jaren innovatieve vastgoedoplossingen aan te bieden.'

Nieuw in dienst zijn:

Matthijs Schriek, Asset Manager, Nederland
Matthijs Schriek treedt in dienst bij Fidelity Real Estate als asset manager voor de Nederlandse vastgoedportefeuille. Hij heeft 14 jaar ervaring in de vastgoedsector en was hiervoor werkzaam als asset manager bij MRP Development.

Roeland Schippers, Transactions Manager, Nederland
Roeland Schippers is de nieuwe Transactions Manager. Zijn verantwoordelijkheid is om de verdere groei van de vastgoedportefeuille in Nederland mogelijk te maken. Schippers kwam bij Fidelity International via PingProperties, een Nederlands platform voor beleggingsbeheer en werkte eerder bij Geneba Properties (nu Frasers) en PwC Corporate Finance - M&A. Zijn standplaats wordt Amsterdam.

Josephine Weise, Asset Manager, Duitsland
Josephine Weise gaat werken als Asset Manager voor Duitsland, met Frankfurt als standplaats. Weise komt over van ERWE Immobilien, waar zij eveneens asset manager was. Daarvoor werkte ze als vermogensbeheerder bij Polares REAM GmbH, AXA Investment Managers GmbH en AXA Real Estate.

Anita Krajinovic-Bilos, Manager Duurzaamheid, Duitsland
Anita Krajinovic-Bilos is de nieuwe Duurzaamheidsmanager voor de Europese en Britse portefeuilles van het team. Zij brengt 15 jaar ervaring in de vastgoedsector met zich mee. Ze komt over van CBRE.

Adrien Jibert, transactions manager, Frankrijk
Adrien Jibert treedt in dienst bij Fidelity Real Estate als Transactions Manager in Parijs, om de verdere groei van de vastgoedportefeuille in Frankrijk mogelijk te maken. Jibert was al werkzaam bij Fidelity International via Cromwell en heeft eerder gewerkt bij DWS en AEW.

Christina Reus, Transactions Manager, Duitsland
Christina Reus wordt de nieuwe Transactions Manager in Frankfurt, om de verdere groei van de vastgoedportefeuille in Duitsland mogelijk te maken. Voordat Reus bij Fidelity International in dienst trad, bekleedde zij functies bij Deutsche Oppenheim Family Office AG, Rothschild en Deutsche Bank.

Marian Lukesch, Manager Transactions, Duitsland
Marian Lukesch treedt in dienst bij Fidelity Real Estate als Investment Transaction Manager voor het Eurozone Select Real Estate Fund. Lukesch is verantwoordelijk voor het zoeken naar en uitvoeren van deals in Duitsland. Daarvoor werkte Lukesch bij Aurelis Real Estate Service GmbH.