Elvira Eurlings treedt toe tot ILX Management als Chief Investment Officer

Elvira Eurlings treedt toe tot ILX Management als Chief Investment Officer

Nieuwe baan vrouw (04) on the move

Elvira Eurlings, momenteel werkzaam als Agent bij het Agentschap van het Ministerie van Financiën (Agentschap), treedt in dienst bij het onlangs opgerichte ILX Management B.V. (ILX) om leiding te geven aan het investerings- en duurzaamheidsteam van ILX.

Tijdens haar periode bij het Agentschap was Elvira pionier op het gebied van de uitgifte van Groene Obligaties namens de Nederlandse Staat en was zij verantwoordelijk voor de toegenomen financieringsbehoefte van de Nederlandse overheid als gevolg van de COVID-19 pandemie. Daarvoor had Elvira een succesvolle carrière in ontwikkelingsfinanciering bij de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) in Den Haag en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington DC.
 
Elvira zal toetreden tot de directie van ILX als CIO naast CEO Manfred Schepers en CRO/COO Tanja Pelle. Zij zal op 1 maart aanstaande in haar nieuwe functie starten.
 
“We zijn verheugd dat Elvira het nieuwe ILX-team komt versterken als CIO, na een succesvolle periode van vier jaar als Agent bij het Ministerie van Financiën. Ze brengt uitgebreide ervaring en een netwerk mee op het gebied van duurzame financiering en ontwikkelingsfinanciering in opkomende markten”, zegt Nanno Kleiterp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ILX. 
 
ILX biedt pensioenfondsen en andere institutionele beleggers toegang tot grootschalige investeringsmogelijkheden in projecten en bedrijven in de private sector in opkomende markten. Deze investeringen dragen direct bij aan de duurzame ontwikkeling van deze landen. Onlangs heeft APG, het grootste pensioenfonds van Nederland, toegezegd USD 750 miljoen te beleggen in ILX Fund I als belangrijke ‘first close’ investeerder.