T. Rowe Price: Waar liggen kansen in Japanse aandelen in 2022?

T. Rowe Price: Waar liggen kansen in Japanse aandelen in 2022?

Equity Japan
Japan.jpg
Door Archibald Ciganer, Portfolio Manager, Japanese Equity Strategy
 
De verkiezing van Fumio Kishida tot nieuwe premier van Japan vindt Archibald Ciganer tot op zekere hoogte een gemiste kans om de veranderingen in het land in 2022 te versnellen. Desalniettemin, blijft het 'Abenomics'-programma van agressieve monetaire versoepeling, budgettaire stimulering en structurele hervormingen op schema - ook al zal het tempo waarin veranderingen zich voltrekken eerder gestaag dan spectaculair zijn. 
Wat de vooruitzichten voor Japanse aandelen in 2022 betreft, meent Ciganer dat de markten de impact van het Japanse herstel op de bedrijfswinsten en de hefboomwerking van de cyclische en open Japanse economie nog steeds onderschat. Volgens Ciganer zal Japan in belangrijke mate van het herstel profiteren.
 
Ciganer vooral naar bedrijven die profiteren van de digitale hervorming in Japan. Japan beseft dat het achterloopt op zijn sectorgenoten in de ontwikkelde markten, maar haalt die achterstand snel in. De regering erkent het belang van digitale hervormingen om de Japanse economie vooruit te helpen. De Japanse beroepsbevolking krimpt en de groei zal dus moeten komen van een betere productiviteit, die mogelijk zal worden gemaakt door op grotere schaal gebruik te maken van digitale technologie.
 
Wanneer het binnenlands en wereldwijd economisch herstel voortzet, meent Ciganer dat Japan een overtuigende casus voor actief beheer is, vooral omdat de markt ondervertegenwoordigd is, nog steeds bestuurlijke hervormingen en verbeteringen ondergaat en een positieve veranderingsdynamiek vertoont.