Guillaume Lendormy benoemd tot Head of Global Financial Institutions Strategy bij PGIM Investments

Guillaume Lendormy benoemd tot Head of Global Financial Institutions Strategy bij PGIM Investments

Nieuwe baan man (05) on the move

Guillaume Lendormy is benoemd tot Head of Global Financial Institutions (GFI) Strategy bij PGIM Investments. In deze nieuw gecreëerde rol is Lendormy verantwoordelijk voor het opzetten en uitbouwen van strategische distributiesamenwerkingen binnen het institutionele kanaal in de VS, EMEA en Azië.

Lendormy heeft als standplaats PGIM’s kantoor in Amsterdam en rapporteert aan Kimberly LaPointe, Head of PGIM Investments International.

LaPointe licht toe: “Omdat wereldwijde financiële instellingen in toenemende mate zaken willen doen met een kleiner aantal vermogensbeheerders, zoeken ze partners die een uitgebreid pallet aan beleggingsoplossingen bieden met lokale cliëntexpertise in hun kernmarkten. Deze nieuwe functie is essentieel om ervoor te zorgen dat we goed gepositioneerd blijven in dit belangrijke klantensegment. Guillaume brengt een schat aan ervaring over GFI's mee naar PGIM Investments en ik ben erg blij dat hij ons team komt versterken. Guillaume's diepgaande kennis van klantrelaties en complexe wereldwijde organisaties zal van cruciaal belang zijn bij het verbeteren van de zichtbaarheid van PGIM's beleggingsoplossingen binnen dit kanaal en bij het verder uitbouwen van onze wereldwijde aanwezigheid."

Lendormy komt over van Robeco, waar hij Executive Director Wholesales Distribution & Global Financial Institutions was, en de GFI-coördinatie leidde. Tijdens zijn 13-jarige dienstverband bekleedde Lendormy verschillende functies, waaronder EMEA Key Accounts Manager voor GFI’s, Head of UK Wholesale Distribution en Fixed Income Client Portfolio Manager. Daarvoor was Lendormy werkzaam bij BNP Paribas AM/Fortis, onder meer als specialist in vastrentende producten. Hij is CAIA-houder en heeft een CFA-certificaat in ESG-beleggen.

PGIM Investments heeft nog twee nieuwe senior medewerkers aangetrokken om zijn lokale aanwezigheid in de Europese markt te versterken. Ricky Ninon is benoemd tot vice-president UCITS Product Development. Hij rapporteert aan Elizabeth Samson, Head of UCITS / QIF Product Development and Governance. Ninon is vanuit het kantoor in Londen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe productinitiatieven en het afstemmen van producten op de behoeften van de lokale markt, alsmede voor het dagelijkse productonderhoud van UCITS- en QIF-fondsen.

Daarnaast is Chris Needham benoemd tot hoofd productmarketing. Hij rapporteert aan Richard Woodworth, Global Product Management. Needham, werkzaam vanuit het kantoor in Londen, is verantwoordelijk voor de strategie en implementatie van marketingprogramma's voor de PGIM-fondsen in Europa.

LaPointe: "Het uitbreiden van ons wereldwijde platform met het strategische aantrekken van talent blijft een belangrijke prioriteit voor ons bedrijf. Deze benoemingen onderstrepen de kracht van onze wereldwijde strategie met lokale expertise ter plaatse, en bieden ons de mogelijkheid om onze producten af te stemmen op de behoeften van onze klanten in verschillende markten, terwijl we best-in-class beleggingsoplossingen blijven bieden."