BNP Paribas AM: Lucien Carton benoemd tot Head of Solutions & Client Advisory van BNP Paribas AM

BNP Paribas AM: Lucien Carton benoemd tot Head of Solutions & Client Advisory van BNP Paribas AM

Nieuwe baan man (08) on the move

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) kondigt de benoeming aan van Lucien Carton als Head of Solutions & Client Advisory, met ingang van 1 september 2021. Hij volgt Anton Wouters op die in 2022 met pensioen gaat.

Lucien, werkzaam in Amsterdam, zal rapporteren aan Denis Panel, CIO van de investeringsdivisie Multi Asset, Quantitative and Solutions (MAQS) van BNPP AM.

Lucien Carton werkt sinds 1998 bij BNPP AM en is sinds 2019 hoofd van MAQS Investment Process. Hij brengt meer dan 23 jaar beleggingservaring in portefeuillebeheer en business development met zich mee, naast een sterke focus op ESG-integratie en sub-advisory oplossingen.

In zijn nieuwe rol zal Lucien verantwoordelijk zijn voor het versnellen van het aanbod van innovatieve beleggingsoplossingen van BNPP AM, ontwikkeld door Anton Wouters. Anton blijft tot zijn pensionering in 2022 lid van het Solutions & Client Advisory-team, waarbij hij zich specifiek richt op de veranderende Nederlandse pensioenregelgeving en de impact hiervan op onze klanten.

Anton Wouters, lid van het Solutions & Client Advisory-team:

“Het was een groot genoegen om bij te dragen aan de opbouw van het Solutions & Client Advisory-team bij BNPP AM. Door de internationale opzet en de geïntegreerde manier van werken over onze investeringsplatformen, kwantitatieve modellering, structurering en duurzaamheid heen is het team goed gepositioneerd om deze ontwikkeling verder te versnellen.”

Denis Panel, CIO van Multi Asset, Quantitative and Solutions (MAQS), BNPP AM:

“Luciens ervaring in business development en duurzaamheid, evenals zijn kennis van lokale markten, zullen ons helpen om het Solutions & Client Advisory-team en ons aanbod aan klanten verder te ontwikkelen. Lucien streeft met name een versnelling na op gebieden als verzekeringen, decommissioning en sub-advisory, allemaal strategisch belangrijke expertisegebieden voor BNPP AM.”