Monex: Dovish Bank of England trekt Britse pond omlaag

Monex: Dovish Bank of England trekt Britse pond omlaag

Currency UK
Engelse pond.jpg

Hieronder volgt een kort commentaar van Ima Sammani, Valuta-analist bij Monex Europe op het rentebesluit van de Bank of England.

In de aanloop naar de beleidsvergadering van de Bank of England (BoE) waren markten al niet enthousiast aangezien er geen nieuwe macro-economische projecties en geen persconferentie zouden volgen na het rentebesluit - twee factoren die normaal gesproken de valutamarkten van enige volatiliteit voorzien.

In plaats daarvan lag de focus op de perceptie van de BoE op de voortgang van het economische herstel sinds de afgelopen vergadering. De BoE heeft de groei in Q2 naar boven bijgesteld met anderhalf procent en verwacht dat de inflatie op de korte termijn boven de 3% zal zitten.

Ondanks deze opwaartse bijstelling, bleef het stemgedrag van de beleidsmakers onveranderd. Het feit dat deze opwaartse bijstellingen niet gepaard gingen met een aanpassing in de visie van de Monetary Policy Council, geeft een dovish signaal af aan markten: de BoE is meer optimistisch over economisch herstel, maar dit leidde niet tot een signaal voor het eerder afbouwen van het QE-programma. Hierdoor zakte het Britse pond tot waarden die sinds maandagochtend niet gezien waren.