Raoul de Groot benoemd tot Chief Operating Officer van DMPM

Raoul de Groot benoemd tot Chief Operating Officer van DMPM

Raoul de Groot.png

Raoul de Groot is benoemd tot Chief Operating Officer (COO) van Dutch Mortgage Portfolio Management B.V (DMPM). Samen met Rolf Belonje (CEO) vormt hij hiermee de statutaire directie van DMPM. DMPM is samen met haar zusterorganisaties Quion, Conneqt en De Hypotheker, onderdeel van de Blauwtrust Groep.

Raoul de Groot is sinds de start van DMPM in 2016 werkzaam geweest als Fund & Structurings Officer. Daarvoor heeft hij jarenlang ervaring opgedaan met betrekking tot investeringsstructuren bij ING, Robeco en Intertrust Capital Markets. Als COO wordt Raoul de Groot verantwoordelijk voor o.a. het product- en dienstenaanbod aan investeerders, volgen van wettelijk- en toezichtkader en optimalisatie van de interne processen.

Over deze benoeming zegt Rolf Belonje: “De nieuwe rol van Chief Operating Officer is het resultaat van de sterke groei van DMPM sinds de lancering en een weerspiegeling van ons streven naar voortdurende verbetering van onze bedrijfsvoering. Sinds zijn start bij DMPM heeft Raoul de Groot gewerkt aan het opzetten van de hypotheekplatformen die consument en financiële instellingen samen brengen. De benoeming van Raoul de Groot als COO stelt ons in staat de onderneming verder vorm te geven. Ik kijk er naar uit samen met Raoul een volgende stap in onze dienstverlening te kunnen zetten.”

Raoul de Groot: “Gezien de sterke positie die wij als DMPM in de afgelopen jaren hebben weten te realiseren en de uitdagingen op de Nederlandse hypotheekmarkt die nog voor ons liggen, ben ik enorm enthousiast om deze nieuwe rol in te vullen. DMPM biedt financiële instellingen een toegankelijke manier om een Nederlandse hypotheekportefeuille op te bouwen Dit doet DMPM onder meer via haar eigen hypotheekaanbieders IQWOON Hypotheken, Robuust Hypotheken, HollandWoont en Clarian Wonen of als portfolio manager van een extern label. Ik kijk er naar uit in mijn nieuwe rol als COO de positie van DMPM als gateway naar de Nederlandse woningfinancieringsmarkt verder uit bouwen.”