Tim Ryan aangesteld als nieuwe CEO van Natixis Investment Managers

Tim Ryan aangesteld als nieuwe CEO van Natixis Investment Managers

Tim Ryan.jpg

Tim Ryan wordt met ingang van 12 april benoemd tot lid van het directiecomité van Natixis, belast met Asset & Wealth Management, en CEO van Natixis Investment Managers. Hij volgt Jean Raby op die besloten heeft een andere professionele uitdaging aan te gaan.

Nicolas Namias, CEO van Natixis en voorzitter van de Raad van Bestuur van Natixis Investment Managers, verklaarde: "Ik wil Jean Raby hartelijk danken voor het buitengewone werk dat hij de afgelopen vier jaar heeft verricht. Onder zijn leiding heeft Natixis Investment Managers zijn positie als een wereldleider in vermogensbeheer versterkt, met een beheerd vermogen van meer dan € 1.100 miljard, en heeft het zijn commerciële aanbod uitgebreid met nieuwe gelieerde vermogensbeheerders en nieuwe expertisegebieden. Ik ben blij dat Jean de komende weken aan mijn zijde zal blijven om een efficiënte overgang te waarborgen. Nu we ons voorbereiden op de lancering van ons nieuwe strategische plan voor de periode tot 2024, ben ik verheugd om Tim Ryan te verwelkomen om onze sterke groei in Asset & Wealth Management voort te zetten, ons multi-affiliate model te ontwikkelen om onze klanten van dienst te zijn en onze ESG-strategie te versterken. Tim Ryan's diepgaande kennis op het gebied van asset en wealth management, samen met zijn internationale ervaring, leiderschap en vaardigheden op het gebied van bedrijfsontwikkeling, zullen belangrijke troeven zijn voor Natixis en onze groep".

Tim Ryan begon zijn loopbaan in de vermogensbeheersector in 1992, toen hij kwantitatief onderzoek deed en aandelenportefeuilles beheerde bij een dochteronderneming van HSBC. In 2000 trad Tim in dienst bij AXA, waar hij zijn ervaring uitbreidde als Head of Quantitative Asset Management, voordat hij in 2003 Chief Investment Officer werd voor de verzekeringsactiviteiten in Japan en vervolgens voor Azië. In 2008 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer van verschillende regio's (Japan en EMEA) voor de Amerikaanse vermogensbeheerdochter van AllianceBernstein. In 2017 trad Tim Ryan in dienst bij Generali als Group Chief Investment Officer voor verzekeringsactiva en Global CEO van Asset & Wealth Management.