Manuela Fumarola benoemd als ESG-manager bij Aberdeen Standard Investments

Manuela Fumarola benoemd als ESG-manager bij Aberdeen Standard Investments

Duurzaam (4) klimaat.jpg

Vermogensbeheerder Aberdeen Standard Investments (ASI) heeft Manuela Fumarola benoemd als ESG-manager voor zijn Private Markets ESG-team. ASI breidt met deze benoeming haar ESG-expertise in private markten uit. 

Fumarola wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en aansturen van een strategie op het gebied van ESG (Environment, Social en Governance) voor de niet-beursgenoteerde beleggingen van ASI, waaronder private equity, infrastructuur en private lending assets.

Zij komt over van M&G Investments en rapporteert bij ASI aan Dan Grandage, Hoofd ESG private markets en vastgoed.

Neil Slater, Global Head of Real Estate en Deputy Head of Private Markets: 'ESG is een belangrijk strategisch gebied voor ons en het inbedden van een zeer getalenteerd ESG-team is van cruciaal belang voor grote privatemarktspelers zoals ASI. Aangezien de vraag naar duurzame beleggingsproducten en -oplossingen binnen private markten en vastgoed toeneemt, zal Manuela een uitstekende aanvulling zijn op ons team.'

De versterking van het private markets ESG-team volgt op de recente aankondiging van het ASI 'net zero carbon'-raamwerk voor vastgoed.