Pimco: Inflation linked bonds aantrekkelijk nu inflatie eurozone stijgt

Pimco: Inflation linked bonds aantrekkelijk nu inflatie eurozone stijgt

Inflation Fixed Income Europe
Europa kaart.jpg

De inflatie in de eurozone stijgt en de economie zal normaliseren richting niveaus van voor de pandemie, maar dat is nog niet volledig verwerkt in de prijzen van geïndexeerde obligaties, oftewel inflation linked bonds. Dit biedt beleggers die beducht zijn voor inflatie een aantrekkelijk instapmoment. Dit schrijven Lorenzo Pagani, Head of European Government Bonds, en portfoliomanager Yi Qiao van ’s werelds grootste obligatiebelegger Pimco.

Ze wijzen op de stijging van het inflatiecijfer voor de eurozone in januari en vragen zich af of het op stoom komen van vaccinatieprogramma’s, aanhoudende monetaire steun en stimulerend beleid van overheden het inflatierisico vergroten.

Pagani en Qiao zien dat vaccinaties langzaam maar zeker de weg naar economisch herstel inluiden. 'We verwachten dat het bbp in Europa in 2022 normaliseert naar pre-pandemische niveaus, niet dit jaar. Met zo'n langzaam herstel, verwachten we dat de inflatie laag zal blijven en de komende 12 tot 18 maanden slechts geleidelijk zal toenemen.'

De Pimco-specialisten waarschuwen beleggers echter het risico van stijgende inflatie niet te negeren, simpelweg omdat deze de afgelopen jaren laag was. Ze wijzen erop dat de markt nu een inflatie van minder dan 1% voor 2022 inprijst en niet veel meer voor het komende decennium. Beleggers zouden zich nu dus goedkoop in kunnen dekken tegen toekomstige inflatieverrassingen.