Philip Tremble benoemd tot Group Chief Risk Officer van Quintet Private Bank

Philip Tremble benoemd tot Group Chief Risk Officer van Quintet Private Bank

Handshake 2.jpg

Quintet Private Bank heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Philip Tremble als Group Chief Risk Officer. Tremble - die de afgelopen acht jaar als Chief Risk Officer, Global Private Banking, werkzaam was bij HSBC - begint op 15 maart 2021 met zijn nieuwe functie bij Quintet en wordt, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder, Lid van het Authorized Management Committee.

Tremble wordt benoemd in een periode waarin Quintet bezig is met het uitvoeren van een langetermijn-groeistrategie, wereldwijd nieuwe markten betreedt, de Europese activiteiten consolideert en voor alle bedrijfsonderdelen getalenteerde professionals aantrekt. Alleen al in 2020 heeft de onderneming 350 nieuwe medewerkers in dienst genomen.

Hij heeft de Britse nationaliteit en heeft economie en econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Sheffield. Tremble is al bijna vier decennia werkzaam in de bankensector, waaronder ruim 30 jaar in diverse leidinggevende risico-gerelateerde functies bij HSBC in Londen en New York. Voor zijn nieuwe functie bij Quintet kan hij een beroep doen op zijn uitgebreide ervaring op het gebied van risicobeheer, sterke leidinggevende capaciteiten en mondiale visie.

Tremble is de opvolger van Anthony Swings, die in 2002 in dienst kwam bij Quintet en sinds 2018 de functie van Group Chief Risk Officer had. Swings krijgt de nieuw gecreëerde functie van Head of the Office van de CEO van de Groep. In die functie biedt hij ondersteuning aan Jakob Stott bij alle zaken die van belang zijn voor de onderneming en voor de agenda van Stott. Dit houdt in dat hij zal bijdragen aan het onderhouden van een goede relatie met stakeholders en zal optreden als vertrouwde partner.

'Zoals hij heeft bewezen tijdens zijn indrukwekkende bankcarrière, waarbij hij de ups en downs een groot aantal conjunctuurcyclussen heeft meegemaakt, weet Phil hoe hij risico moet beheersen', aldus Stott.

'Hij zal gaan werken aan een cultuur waarin iedereen - binnen de hele organisatie, van front tot back office - weet dat hij of zij verantwoordelijk is voor een goede risicobeheersing, waarbij de belangen van zowel de bank als onze klanten worden beschermd. Ik ben heel blij dat hij als lid van ons leidinggevende team al zijn kennis en ervaring wil gaan inzetten voor Quintet.'