Robert Leenes en Paul van Homelen stappen over naar Kempen

Robert Leenes en Paul van Homelen stappen over naar Kempen

Robert Leenes en Paul van Hommelen.jpg

Robert Leenes en Paul van Homelen gaan zich bij Kempen focussen op grote Nederlandse pensioenfondsen.

Kempen Capital Management (Kempen) is verheugd met de verdere versterking van haar dienstverlening met twee zeer ervaren medewerkers. Robert Leenes gaat aan de slag als executive director in het Wholesale & Institutional Clients-team en zal zich voornamelijk richten op de bediening van grote Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars. Paul van Homelen is aangesteld als fiduciair manager/client director in het Fiduciary Management & Institutional Solutions-team.

Robert Leenes was de afgelopen elf jaar bij Aegon Asset Management en TKP Investment werkzaam als Head of Fiduciary Clients. Daarvoor was hij werkzaam als senior consultant voor Towers Watson en hoofd accountmanagement bij MN Services. Robert brengt 25 jaar werkervaring in de financiële sector mee.

Paul van Homelen werkte sinds 1996 in verschillende rollen voor Robeco. In zijn laatste rol als Account CIO was Paul onder andere verantwoordelijk voor de brede dienstverlening en inhoudelijke advisering van een grote fiduciaire relatie. Paul startte zijn carrière bij Robeco als kwantitatief beleggingsonderzoeker en was daarna portfoliomanager bij de fundamentele Robeco Emerging Markets Equities-strategie. 

Johan Cras, hoofd Wholesale & Institutional Clients, licht toe: ‘We zijn zeer verheugd met het aantrekken van Robert en Paul. Door middel van hun jarenlange ervaring versterken we de kwaliteit van onze dienstverlening verder en laten we de ambitie van Kempen zien om grote Nederlandse pensioenfondsen te bedienen. Speerpunt hierbij is om het hoge niveau van onze dienstverlening aan zowel bestaande als nieuwe klanten verder te verbeteren en op basis daarvan onze marktpositie uit te breiden.'

Wilse Graveland, hoofd Fiduciary Management & Institutional Solutions, zegt over de aanstelling: ‘Zowel Robert als Paul heeft een uitstekende reputatie in de institutionele sector. Ze zijn met hun ruime ervaring en grote kennis in het bedienen van grote Nederlandse pensioenfondsen een goede aanvulling op het team. We hebben het volste vertrouwen dat zij een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de inhoudelijke advisering en brede dienstverlening voor onze klanten. Onze ambitie is een verdere groei in de Nederlandse markt, zowel met een brede fiduciaire dienstverlening als met meer beleggingscategorie-specifieke oplossingen.’