Annette Mosman benoemd tot bestuursvoorzitter van APG

Annette Mosman benoemd tot bestuursvoorzitter van APG

Annette Mosman.jpg

Annette Mosman is per 1 maart 2021 benoemd tot bestuursvoorzitter van APG Groep (APG). Zij volgt Gerard van Olphen op, die in 2016 bij APG aantrad als bestuursvoorzitter en per 1 april a.s. terugtreedt. Mosman is sinds februari 2018 als CFRO lid van de raad van bestuur van APG. De benoeming van Annette Mosman is goedgekeurd door de aandeelhouders en de toezichthouder. De Ondernemingsraad van APG heeft positief geadviseerd over deze benoeming. Annette Mosman is hiermee de eerste vrouwelijke bestuursvoorzitter van APG. 

Annette Mosman is sinds februari 2018 als CFRO lid van de raad van bestuur van APG en in die rol verantwoordelijk voor financiën, risicomanagement, IT en data. Bovendien heeft zij actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe strategie van APG.

Mosman heeft ruime bestuurservaring in de financiële sector. Sinds 2011 maakte zij deel uit van de raad van bestuur van verzekeraar Generali Nederland; eerst als CFRO, sinds 2015 als CEO. Van 2006 tot 2009 was zij verantwoordelijk, als associate partner bij KPMG Advisory, voor de CFO advisory services aan grote banken en verzekeraars. Tussen 1997 en 2006 adviseerde zij vanuit KPMG Consulting (later Atos Consulting) bedrijven in de financiële sector over het inrichten van een efficiënte en effectieve finance functie. Van 1992 tot 1997 controleerde Mosman als auditor bij KPMG Accountants grote Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren. Mosman is onder meer bestuurslid en penningmeester van NOC*NSF, lid van de raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, lid van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding en lid van de raad van commissarissen van AFC Ajax N.V. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

Pieter Jongstra, voorzitter van de raad van commissarissen van APG:

"We zijn zeer verheugd met de aanstelling van Annette Mosman. Al eerder, bij Generali, heeft zij de stap van CFRO naar CEO gemaakt. Zij heeft deze periode succesvol en met een uitstekende reputatie afgesloten. Ik heb met Annette in de afgelopen periode bij APG meer dan plezierig samengewerkt. Ik heb haar als een professionele en toegewijde bestuurder leren kennen. Haar grote deskundigheid en ervaring op zowel financieel als risk management gebied zijn van grote waarde voor APG. Haar actieve betrokkenheid bij de ontwikkeling van de nieuwe strategie in het afgelopen jaar is een absolute pre. Ook met ingrijpende transformatieprocessen heeft zij haar sporen verdiend. Voor de pensioensector breekt met het Nieuwe Pensioencontract een belangrijke en uitdagende periode aan waarin ook een groot beroep op pensioenuitvoerders als APG wordt gedaan. Ik ben blij dat een ervaren en verbindende kracht als Annette in deze periode aan het roer staat. Wij wensen haar veel succes in haar nieuwe rol."

"Als APG en raad van commissarissen zijn wij Gerard van Olphen veel dank verschuldigd. Gerard leidde vanaf het begin van zijn aantreden een intensief proces waarin hij aan de wieg heeft gestaan van een duidelijke strategie voor APG en waarin het deelnemersbelang tot in alle vezels van onze organisatie is doorgedrongen. Hij heeft mede vormgegeven aan de nieuwe strategie, waarmee de raad van bestuur en het hele team van APG voort kan op de ingeslagen weg. Wij wensen hem en zijn thuisfront het allerbeste voor de toekomst."

De raad van bestuur van APG Groep is per 1 maart 2021 als volgt samengesteld:

  • Annette Mosman (Voorzitter)
  • Ronald Wuijster (Voorzitter Asset Management)
  • Francine van Dierendonck (Voorzitter Deelnemers- en Werkgeversservices, Voorzitter Fondsenbedrijf a.i.)
  • vacature (Chief Finance and Risk Officer)