Monique Sueters benoemd tot CEO van AZL

Monique Sueters benoemd tot CEO van AZL

Monique Sueters.jpg

Monique Sueters (47) wordt per 1 maart 2021 benoemd tot CEO van AZL. Het bedrijf is onderdeel van NN Group en verzorgt de administratie van tientallen Nederlandse pensioenfondsen met ruim 1,5 miljoen deelnemers.

Monique heeft ruim twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening, zowel aan de bancaire als verzekeringszijde. Sinds 2017 was ze directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN Bank en verantwoordelijk voor commercie, product en distributie, operations & IT. Ze zorgde met het hypotheekbedrijf voor groei naar een top 5 positie in Nederland. Tevens stuurde ze bij de bank diverse complexe digitaliserings- en verandertrajecten aan op het gebied van front-, mid- en backoffice. Daarnaast verbeterde ze de klant- en intermediairbediening en integreerde ze de hypotheek en consumptief krediet activiteiten van Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden. Sueters werkte eerder in diverse (directeur)functies binnen Nationale-Nederlanden, WestlandUtrecht en ING Postbank, waar ze haar loopbaan in 1998 begon.

Leon van Riet, CEO NN Life & Pensions en lid van de Managementboard van NN Group: ‘Met het pensioenakkoord op komst willen we met AZL een steviger positie innemen in het veranderende pensioenlandschap. Met de ervaring van Monique op het gebied van verander- en transitietrajecten en de brede pensioenkennis van AZL zal dit worden vorm gegeven. Tevens wil ik Maarten graag bedanken voor de energie en bevlogenheid waarmee hij AZL heeft gepositioneerd en De Nationale APF vorm heeft gegeven.’