Emmie Lewin manager van het nieuwe bestuursbureau van Pensioenfonds PostNL

Emmie Lewin manager van het nieuwe bestuursbureau van Pensioenfonds PostNL

handshake woman

Emmie Lewin start per 1 maart als manager bestuursbureau bij Pensioenfonds PostNL. Zij is afkomstig van PGGM waar zij momenteel de functie van Master Pensioenbeleid PFZW vervult.

De aanstelling van Emmie Lewin betekent voor Pensioenfonds PostNL de start van een nieuwe strategische fase waarin het pensioenfonds een eigen bestuursbureau krijgt.

De inrichting van een bestuursbureau is voor het pensioenfonds een logisch vervolg op de herstructurering van het vermogensbeheer die de afgelopen 2 jaar heeft plaatsgevonden met de aanstelling van Kempen Capital Management als fiduciair manager en BNP Paribas als custodian. Dit tezamen met de inrichting van de sleutelfuncties en de toekomstige overgang naar het nieuwe pensioenstelsel maken dat het bestuur behoefte heeft aan passende ondersteuning via de inrichting van een eigen bestuursbureau.

Het bestuur is erg blij met de komst van Emmie Lewin. “Haar enthousiasme en vermogen om te verbinden, haar jarenlange ervaring bij PGGM en haar enorme kennis van het nieuwe pensioenstelsel, maken Emmie voor ons de ideale kandidaat om deze nieuwe fase succesvol mee af te trappen”, aldus René van de Kieft, bestuursvoorzitter van het pensioenfonds.

Ook Emmie Lewin kijkt uit naar deze nieuwe fase in haar loopbaan. “Ik vind het enorm eervol om dit voor Pensioenfonds PostNL te mogen doen. Ik heb er veel zin in dit gloednieuwe bestuursbureau samen met anderen op te gaan bouwen.”

Nu bekend is dat Emmie Lewin het nieuwe bestuursbureau gaat aansturen, zal de invulling van de andere functies in het nieuwe bestuursbureau ook worden opgestart. Het pensioenfonds start binnenkort de werving voor een manager bedrijfsvoering en een integraal risicomanager.

Het bestuursbureau krijgt een eigen locatie in de omgeving van Utrecht.