Eli Leenaars benoemd tot Group Chief Operating Officer bij Quintet Private Bank

Eli Leenaars benoemd tot Group Chief Operating Officer bij Quintet Private Bank

Eli Leenaars.jpg

Zeer ervaren professional in de financiële dienstverlening treedt toe tot raad van bestuur van private-bankinggroep.

Quintet Private Bank, met hoofdkantoor in Luxemburg en actief in 50 Europese steden, heeft vandaag de benoeming bekendgemaakt van Eli Leenaars tot Group Chief Operating Officer en lid van het Authorized Management Committee, met ingang van 1 juni 2021. Zijn benoeming is goedgekeurd door de betreffende toezichthouders, waaronder de Europese Centrale Bank en de Luxemburgse financiële toezichthouder Commission de Surveillance du Secteur Financier.

Als lid van de raad van bestuur van de private bank wordt hij verantwoordelijk voor een aantal kernactiviteiten – waaronder bedrijfsvoering, IT, communicatie, marketing en vastgoed – ter ondersteuning van de langetermijngroei van Quintet als een wendbare, op advies gefocuste onderneming.

De meest recente positie van Leenaars was Group Managing Director en Vice-Chairman Global Wealth Management bij UBS. Hij gaat Quintet verrijken met meer dan 30 jaar ervaring in de internationale financiële dienstverlening op verschillende gebieden, zoals private banking, institutional, corporate en retail banking, investment banking en vermogensbeheer, met nadruk op het gebruik van technologie. Hij wordt de opvolger van Colin Price, die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de opzet en implementatie van de groeistrategie van Quintet door de merknaam verder te ontwikkelen en het partnerschapsmodel in te voeren.
Leenaars heeft de Nederlandse nationaliteit en was bijna 25 jaar in dienst van ING Group, waar hij lid was van de raad van bestuur van ING Group, ING Bank en ING Insurance. In deze hoedanigheid was hij CEO van ING Retail & Private Banking en CEO van ING Direct. Deze rol combineerde hij met verantwoordelijkheid in de Raad van Bestuur voor Technologie en Bedrijfsvoering van ING groep. Voor die tijd vervulde hij leidinggevende posities in Nederland, België, Polen, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten.

"Eli is een natuurlijke leider die het beste naar boven brengt in de mensen om hem heen", aldus Jakob Stott, Group CEO en lid van de raad van bestuur van Quintet Private Bank. "Hij lost problemen op door samen te werken, inspireert anderen met zijn duidelijke visie en stelt de belangen van de cliënten op de eerste plaats. Eli heeft zeer ruime ervaring met de implementatie en inzet van technologie in financiële dienstverlening. Ik kijk ernaar uit om hem binnen de Quintet familie te mogen verwelkomen en verheug me op onze samenwerking om onze ambitieuze doelen te verwezenlijken."

"Na een decennialange loopbaan bij grote organisaties kijk ik er naar uit om mijn ervaring en energie in te zetten voor dit bedrijf, dat ondernemerschap hoog in het vaandel heeft", aldus Leenaars. "Quintet wordt door fantastische mensen geleid die doordrongen zijn van het belang van zowel strategie als bedrijfscultuur – en die zich bewust zijn dat niets belangrijker is dan het juiste te doen voor de personen en families die wij van dienst zijn. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Leenaars is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nederland en behaalde zijn master in de rechten aan het European University Institute in Italië. Hij is bestuurder van verschillende branche- en non-profitorganisaties.