CME: ESG - Opmerkelijke vooruitgang, evoluerende indexen en groei in futures

CME: ESG - Opmerkelijke vooruitgang, evoluerende indexen en groei in futures

Partner news
CME 201026.jpg

De ongekende economische onrust die het COVID-19-virus heeft veroorzaakt heeft geleid tot oproepen om de wereldeconomie opnieuw vorm te geven en deze eerlijker en ecologisch duurzamer te maken. Campagnevoerders dagen de regeringen uit om hun recordbedrag aan stimuleringsfondsen te besteden aan projecten en investeringen die ten goede komen aan bredere lagen in de samenleving.

Naarmate de druk voor bedrijven om beter te presteren op het gebied van milieu, sociaal en bestuur (ESG) toeneemt, is het geen verrassing dat we wereldwijd ook een overeenkomstige hausse ziet in maatschappelijk verantwoord beleggen.

Meer dan ooit zijn beleggers nu op zoek naar kansen die aansluiten bij hun waarden. De invloed van ESG op het investeringslandschap wordt steeds groter en er ontwikkelt zich een geheel nieuw ecosysteem om te kunnen voldoen aan de veranderende eisen.

De op ESG gerichte Exchange Traded Funds (ETF's) stijgen snel in populariteit. Tegelijkertijd zijn er nieuwe oplossingen in derivaten ontstaan, zoals het contract voor CME E-mini S&P 500 Index ESG-futures, dat de mogelijkheid biedt om risico's af te dekken en portefeuilles te diversifiëren. Beleggers krijgen zo de producten die aansluiten bij hun waarden.

Klik hieronder voor de rest van het rapport:

Attachments