Invesco: Alternative Income-strategieën uitgebreid met Euro Hybrids UCITS ETF

Invesco: Alternative Income-strategieën uitgebreid met Euro Hybrids UCITS ETF

Alternative FI
Investeringen.jpg

Record-lage rentetarieven en magere yields op conventionele staats- en bedrijfsobligaties dwingen veel beleggers om elders naar rendement te zoeken. Beleggers die op zoek zijn naar rendement en die zich niet willen wagen aan traditionele hoogrentende effecten, kunnen hybride effecten overwegen. Vermogensbeheerder Invesco lanceert de eerste ETF in Europa met gediversifieerde blootstelling aan deze groeiende activaklasse. De Invesco Euro Corporate Hybrid Bond UCITS ETF concentreert zich op het grootste deel van deze groeimarkt, waarbij in EUR genoteerde obligaties goed zijn voor ongeveer tweederde van de €140 miljard die is uitgegeven.

Paul Syms, Head of EMEA Fixed Income ETF Product Management bij Invesco legt uit: “Hybride effecten zijn een speciale categorie obligaties. Ze betalen coupons uit zoals andere obligaties, maar worden voor altijd of met zeer lange looptijden uitgegeven, waardoor ze bepaalde aandelenachtige eigenschappen hebben. Dat het gaat om achtergestelde leningen, maakt ze bijzonder interessant voor beleggers. Hybriden hebben dus voorrang ten opzichte van gewone aandelen en bieden doorgaans een aanzienlijk hogere yield dan senior schuldpapier van dezelfde emittent. Bovendien wordt ongeveer 75% van de hybride effecten uitgegeven door bedrijven met een investment grade kredietrating. Dit betekent dat een portefeuille van hybride effecten een betere kredietkwaliteit zou moeten hebben dan een typische hoogrentende portefeuille."

De Invesco Euro Corporate Hybrid Bond UCITS ETF is ontworpen om passieve blootstelling te bieden aan een gediversifieerde benchmark van in EUR genoteerde, vastrentende hybride effecten die zijn uitgegeven door niet-financiële bedrijven of overheidsinstellingen. Er gelden restricties om de verhandelbaarheid en kredietkwaliteit van de index te verbeteren, waarbij de bedrijven minimaal €500 miljoen uit moeten hebben staan, looptijden van minimaal 1,5 jaar vanaf uitgifte hebben en een minimale kredietrating van Ba1/BB+. Bovendien worden individuele effecten gemaximeerd op 8% van de totale indexwaarde.

2809 Invesco.jpg

Gary Buxton, Head of EMEA ETF at Invesco, zegt: Deze nieuwe Euro Hybrid Bond ETF is de nieuwste toevoeging aan Invesco’s alternative income strategies, een groep die AT1-kapitaalobligaties en preferente aandelen omvat. Ze vertonen een lage correlatie met andere activaklassen en kunnen dus belangrijke diversificatievoordelen bieden. Invesco was een van de eerste ETF-emittenten in Europa die beleggers toegang tot deze activaklassen bood.”

Paul Syms besluit: “Marktstromen suggereren dat er zeker interesse is voor dit type product, aangezien onze Invesco AT1 Capital Bond UCITS ETF sinds de lancering is gegroeid tot meer dan $ 750 miljoen in AUM. Euro Hybrids lijken in veel opzichten op AT1's, maar worden uitgegeven door niet-financiële bedrijven, waardoor beleggers de mogelijkheid krijgen om hun portefeuilleblootstellingen te diversifiëren."