Stephen Dougherty benoemd tot Global Head of Product bij Aegon AM

Stephen Dougherty benoemd tot Global Head of Product bij Aegon AM

Nieuwe baan man (03) on the move

Aegon Asset Management heeft Stephen Dougherty benoemd tot Global Head of Product. Dougherty is gevestigd in Chicago en zal een wereldwijd team van 11 medewerkers aansturen. Hij rapporteert aan de Global Head of Client Group, Chris Thompson.

Dougherty heeft meer dan 25 jaar ervaring in vermogensbeheer. Hij stapt over naar AAM vanuit Voya Investment Management, waar hij sinds 2007 werkzaam was. Als Managing Director, Head of Structured Assets and Alternatives, leidde Dougherty vanaf 2010 bij Voya de productontwikkeling, lancering en doorlopende ondersteuning van het aanbod op het gebied van Alternatives. Voor Voya was Dougherty Vice President, Fixed Income, Currency and Commodities Group bij JP Morgan. Hij bekleedde ook senior functies bij OnExchange, Société Générale, Citibank en Bank of America.

Als Global Head of Product van AAM zal Dougherty leiding geven en zorg gaan dragen voor het beheer van de wereldwijde productstrategie van het bedrijf en de vier beleggingsplatformen fixed income, real assets, equities en multi-asset & solutions. Zijn focus zal liggen op het strategisch beheer van het wereldwijde productaanbod van de onderneming, zowel door het ontwikkelen van nieuwe proposities als het doorlopend managen van het bestaande productaanbod.

Dougherty's benoeming is de laatste in een reeks van recente wereldwijde benoemingen van het bedrijf, waaronder Anne Coupe als Global Head of Consultant Relations & Global Financial Institutions in juli en Russ Morrison als Global Chief Investment Officer voor het Fixed Income Investment Platform in juni.

Chris Thompson: “Stephen heeft een fantastische staat van dienst als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten en zal een belangrijke rol spelen in het stimuleren van nieuwe activiteiten. Zijn expertise zal er ook voor zorgen dat ons bestaande productaanbod concurrerend blijft en de wensen van onze klanten en prospects overtreft”.