Anne Coupe benoemd tot Global Head of Consultant Relations & Global Financial Institutions bij Aegon AM

Anne Coupe benoemd tot Global Head of Consultant Relations & Global Financial Institutions bij Aegon AM

Anne Coupe

Aegon Asset Management heeft Anne Coupe benoemd tot Global Head of Consultant Relations & Global Financial Institutions. De rol van Coupe bij Aegon Asset Management is nieuw en in het leven geroepen om bestaande relaties met deze belangrijke sectoren binnen het institutionele vermogensbeheer te verbreden en te versterken.

Coupe heeft meer dan 20 jaar ervaring in investment consulting en consultant relations. In haar meest recentelijke rol was zij managing director, head of global consultant relations bij BMO Global Asset Management. Zij heeft soortgelijke functies vervuld bij UBS Asset Management en Deutsche Asset Management en is beleggingsadviseur geweest bij zowel Mercer als Callan Associates.

De benoeming van Coupe volgt kort na die van Russ Morrison, die vorige week aantrad als Global Chief Investment Officer van het fixed income beleggingsplatform van Aegon Asset Management, dat €170 (US $188) miljard* onder beheer heeft. 

Coupe en Morrison voegen zich bij Aegon Asset Management op het moment dat het bedrijf, na de succesvolle integratie van de Aziatische, Europese en Amerikaanse businesses, de volgende stap zet in de transitie naar een echte global assetmanagement business.

Coupe gaat vanuit standplaats Chicago een team van vier aansturen en gaat rapporteren aan Chris Thompson, Global Head of Client Group van Aegon Asset Management.

Chris Thompson: “Anne heeft een solide en bewezen trackrecord in Consultant Relations en zij zal een vitale rol hebben in het ontwikkelen en versterken van onze bestaande relaties in dit belangrijke segment binnen de vermogensbeheersector”.

*Source: Aegon Asset Management as of December 31, 2019.