Corona investmentnieuws

Corona investmentnieuws

Coronacrisis
Corona-virus (2).png

Hieronder vindt u het coronagerelateerde investmentnieuws van deze donderdag van verschillende vermogensbeheerders.

Vermogensbeheerders geven de voorkeur aan kredietwaardige bedrijfsobligaties als relatief veilige rendementsbron in de tweede helft van 2020. Dit blijkt uit een blik op de recent gepubliceerde outlooks voor de rest van het jaar van verschillende asset managers.

Het creditteam van vermogensbeheerder Robeco is voorzichter geworden met obligaties, nu deze na de ‘perfect storm’ van de coronacrisis zijn opgeveerd. Victor Verberk en Sander Bus, beiden co-hoofd van het creditteam bij Robeco, zien Covid-19 nu als een groeischok en constateren dat een normalisatie van de winst nodig is om rally te rechtvaardigen. Verberk: ‘Voorlopig blijven we constructief op investment grade, maar gaan opnieuw onderwogen in high yield. Technicals regeren, maar fundamentals kunnen terugslaan. Wees klaar om nog een keer te kopen.’

 

Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi geeft eveneens de voorkeur aan bedrijfsobligaties van hogere kwaliteit. In hun outlook voor de tweede helft van 2020 waarschuwen CIO Pascal Blanqué en vice-CIO Vincent Mortier dat risicovolle beleggingen het herstel te snel hebben ingezet, terwijl de economische cyclus nog steeds kwetsbaar is. ‘De cyclus kan verstoord worden door veel factoren, zoals het risico van een tweede pandemische golf, hoge schulden, geopolitiek risico en dure waarderingen in sommige aandelensegmenten.’

 

Amundi benadrukt verder dat beleggers voorzichtig moeten zijn met aandelen. ‘Zodra de inhaalslag van het cyclische deel van de markt is uitgeput, zal de focus terugkeren naar de bedrijfswinsten. Dit zou een moment van de waarheid kunnen worden, met enige volatiliteit’, aldus de Franse assetmanager.

 

De eveneens Franse vermogensbeheerder Natixis IM handhaaft een overwogen positie in Amerikaanse en Europese credit van hogere kwaliteit. Esty Dwek, hoofd Global Market Strategy Dynamic Solutions: ‘We blijven voorzichtig met high yield aangezien de omvang van de schade als gevolg van de crisis nog onbekend is en het risico op wanbetaling blijft bestaan.’ Zij wijst er bovendien op dat centrale banken de voorkeur geven aan de bescherming van investment grade boven high yield.

 

Door hoge schulden onder high yield-uitgevers, kiezen portfoliomanagers Erin Browne en Geraldine Sundstrom van obligatiebelegger Pimco voor kredietwaardige bedrijfsobligaties. Volgens hen kan deze categorie kan een aantrekkelijk voor risico gecorrigeerd rendement opleveren in een tijdens economisch herstel. Pimco heeft daarnaast een overwogen positie in Amerikaanse aandelen door het grotere aandeel van hoge kwaliteit en groeibedrijven. Ook aandelen uit Japan zijn door hun aantrekkelijke waarderingen een goede belegging.