Fidelity: Economische activiteit binnen tien maanden weer op niveau

Fidelity: Economische activiteit binnen tien maanden weer op niveau

Economy Financial markets
Vooruitzicht.jpg

De economische activiteit kan in de meeste sectoren en regio’s binnen tien maanden weer zijn gestabiliseerd. Tegen het einde van 2021 kan deze zelfs groter zijn dan voor de uitbraak van de coronapandemie. Dat blijkt uit de maandelijkse Analyst Survey van Fidelity International, waarvoor 149 analisten van de vermogensbeheerder wereldwijd zijn ondervraagd.

China is het verst als het gaat om het herstel van de economische activiteit. Daar kan de stabiliteit binnen zes maanden terugkeren, zo verwachten de analisten. Vooral de IT- en de zorgsector zullen het goed doen, met tegen eind 2021 een groei van meer dan 10% in vergelijking met het niveau voor de crisis, het dubbele van de verwachting voor het wereldwijd gemiddelde.

FIL - Months to return to a stable level of activity