CFA Institute: 30.628 beleggingsprofessionals wereldwijd slagen voor het Level I CFA Program Exam

CFA Institute: 30.628 beleggingsprofessionals wereldwijd slagen voor het Level I CFA Program Exam

Asset Management
Wereld.jpg

CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, meldt dat 42 procent van de 73.688 kandidaten die in december 2019 het Level I Chartered Financial Analyst® (CFA®) examen hebben afgelegd, is geslaagd. Deze succesvolle kandidaten gaan nu door naar Level II van het CFA® Program, het tweede van de drie examens die afgelegd moeten worden om de CFA® charter te behalen. Deze titel is inmiddels een van de meest gerespecteerde en erkende standaarden in de beleggingsindustrie.

‘Felicitaties voor alle geslaagde kandidaten,’ zegt Margaret Franklin, CFA, president en CEO van CFA Institute. ‘Ze zijn goed op weg om een ongelooflijk waardevolle titel te behalen die blijk geeft van hun streven naar een zeer hoge mate van professionaliteit en de hoogste normen van ethiek in vermogensbeheer.’

Om de CFA charter te verdienen, moeten de kandidaten slagen voor alle drie de Levels van het examen, dat wel wordt beschouwd als de meest rigoureuze investering die een professional werkzaam in de beleggingsindustrie kan doen. Bovendien moeten kandidaten vier jaar relevante ervaring achter hun naam hebben; zich committeren aan de ‘Code of Ethics and Standards of Professional Conduct’ van het CFA Institute; en lid worden van het CFA Institute. Minder dan één op de vijf kandidaten die met het programma beginnen, verdienen uiteindelijk met succes de CFA charter. Succesvolle kandidaten hebben gemiddeld vier jaar nodig om het CFA Program te voltooien.

Het December Level I CFA examen werd afgenomen in 134 testcentra in 87 steden over 46 markten wereldwijd. Het examen werd voor het eerst aangeboden in twee nieuwe testcentra in Azië - China, in Chongqing, en India, in Jaipur, waar meer dan 739 kandidaten werden geëxamineerd. De 10 markten met het grootste aantal geëxamineerde kandidaten voor het Level l CFA-programma* waren:

•             China, 22.621
•             Verenigde Staten, 10.649
•             India, 8.328
•             Canada, 4.776
•             Australië, 4.700
•             Verenigd Koninkrijk, 4.222
•             Singapore, 1.406
•             Korea, 1.322
•             Zuid-Afrika, 1.240
•             Hongkong SAR, 1.110

*Niet gebaseerd op de verblijfsplaats van de kandidaten

De vertegenwoordiging van kandidaten voor het Level I CFA Program uit de hele wereld bleef divers met 59 procent (43.659) van de kandidaten afkomstig uit Azië-Pacific, 23 procent (16.969) afkomstig uit de regio Amerika en 18 procent (13.060) uit de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het CFA Program is op maat gemaakt voor professionals uit de gehele industrie en jaarlijkse updates van het curriculum zorgen ervoor dat de CFA charter de wereldwijde industriestandaard blijft. Het curriculum omvat ethische en professionele normen, analyse en waardering van effecten, analyse van internationale financiële rapportages, kwantitatieve methoden, economie, corporate finance, portefeuillebeheer, vermogensbeheer en portefeuilleanalyse.