Schroders benoemt Pieter Dalderop tot algemeen directeur Benelux

Schroders benoemt Pieter Dalderop tot algemeen directeur Benelux

Pieter Dalderop.jpg

Pieter Dalderop is door Schroders benoemd tot algemeen directeur Benelux. Dalderop geeft leiding aan de activiteiten richting distributiepartners en institutionele partijen in Nederland, België en Luxemburg. Hij rapporteert aan Karine Szenberg, hoofd Schroders Europa.

Pieter Dalderop (50) beschikt over 18 jaar werkervaring in de financiële dienstverlening. Hij werkt sinds 2013 voor Schroders als hoofd institutionele activiteiten Nederland, België en Luxemburg. Voor die tijd was hij in Londen actief voor Deutsche Bank en ABN Amro/RBS. Wim Nagler neemt de verantwoordelijkheden van Pieter over en is nu verantwoordelijk voor de institutionele activiteiten in Nederland, België en Luxemburg.

Pieter Dalderop: “Ik vind het een voorrecht om in deze rol de positie van Schroders in de Benelux verder te ontwikkelen. Wij hebben een prachtig team dat over de landsgrenzen heen nauw samenwerkt en ik kijk ernaar uit onze klantenrelaties verder uit te bouwen in de Benelux.”

Volgens Dalderop is Schroders sterk vertegenwoordigd in de Benelux, met name op het terrein van verantwoord beleggen, private assets en opkomende markten. “Dit zijn belangrijke focusgebieden voor partijen waarmee wij samenwerken. Daarnaast blijven wij ons richten op het leveren van een breed scala aan vermogensbeheerdiensten aan onze klanten in Nederland, België en Luxemburg”, aldus Dalderop.

Volgens Karine Szenberg, verantwoordelijk voor de activiteiten van Schroders in Europa, is de Benelux een kernregio waar ingezet wordt op groei: “Sterk leiderschap in belangrijke markten als de Benelux is van belang zodat wij onze partners de uitstekende service kunnen geven waar Schroders om bekend staat. Wij bieden niet alleen toegang tot een breed palet aan beleggingsoplossingen maar wij hebben ons in de afgelopen jaren ook ontwikkeld tot een vertrouwde partner die samenwerkt met onze klanten in de zoektocht naar verantwoord rendement. Het ondersteunen en stimuleren van talent is bovendien één van Schroders kernwaarden en wij zijn verheugd dat wij onze medewerkers de gelegenheid kunnen bieden zich bij Schroders verder te ontwikkelen.”

Schroders Benelux is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Vanuit haar vestigingen in Amsterdam en Brussel bedient zij met 11 werknemers haar partners en cliënten. Per 30 juni 2019 bedraagt het vermogen onder beheer van Schroders Benelux 8,7 miljard euro.