Alfred Kool nieuwe voorzitter Kring van Pensioenspecialisten

Alfred Kool nieuwe voorzitter Kring van Pensioenspecialisten

On the move
Alfred Kool 2.JPG

Wijzigingen in bestuur KPS - Alfred Kool nieuwe voorzitter

In de Nieuwjaarsbijeenkomst van 14 januari jl. heeft Hedwig Peters de voorzittersbel van de Kring van Pensioenspecialisten overgedragen aan Alfred Kool. Hedwig heeft in de afgelopen acht jaar diverse rollen binnen het bestuur met veel toewijding en enthousiasme vervuld: twee jaar algemeen bestuurslid, vier jaar penningmeester en twee jaar als voorzitter. In de afgelopen twee jaar heeft Hedwig intensief gewerkt aan het verbreden van het netwerk om de meerwaarde van KPS bij de stakeholders binnen de pensioensector uit te dragen.

Alfred Kool trad in september 2014 toe tot het bestuur van KPS. Alfred is in het dagelijks leven zelfstandig adviseur gespecialiseerd in strategische (pensioen)communicatie en governance. Alfred Kool over zijn rol als nieuwe voorzitter: ‘KPS bundelt alle deskundigheden binnen de pensioensector, met een groeiend aantal jonge professionals in ons ledenbestand. Er is geen andere organisatie in Nederland die dat allemaal in huis heeft. De komende jaren willen we die kennis en ervaring actief gaan inzetten om de sector verder te helpen. Dat vergt een goede balans tussen enerzijds feiten, kennis en onderzoek, en anderzijds inzichten en meningen. Als onafhankelijk platform willen we daarmee echt waarde toevoegen. Er liggen forse uitdagingen, waaronder de uitwerking van het pensioenakkoord.’

Het bestuur van KPS bestaat daarmee uit: Alfred Kool (voorzitter), Edwin Schop (penningmeester), Mark Bakker, Gerard van ’t Hoff, Berry van Sonsbeek, Don van der Steeg en Henk-Jan Strang.