AXA IM: Risk-on richting Roaring 20s

AXA IM: Risk-on richting Roaring 20s

Economy Financial markets Outlook Trade conflict
Grafiek groei.jpg

Met een beslissende verkiezingsuitslag in het Verenigd Koninkrijk en de bemoedigende vooruitzichten voor een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, is het tegen het einde van het jaar weer risk-on.

Chris Iggo, Chief Investment Officer Core Investments van AXA Investment Managers, voelt zich door deze ontwikkelingen gesterkt in zijn positieve vooruitblik voor 2020, schrijft hij in zijn laatste marktcommentaar van 2019.

De Britse multi-asset CIO van de Franse assetmanager noemt het bijna niet te geloven dat de wereldeconomie maar blijft groeien en risicovolle beleggingen het als gevolg zo goed blijven doen met het nieuwe decennium voor de deur. Voor het komend jaar verwacht hij dat de rente nauwelijks van zijn plaats komt, politieke risico’s afnemen en de onderliggende economie zich goed houdt.

 ‘De markten en het beleggerssentiment zullen komende maanden vast nog op de proef worden gesteld, maar voor nu is het beste advies om vol belegd te blijven’, aldus Iggo. De afwachtende houding van de Fed lijkt hem verder gunstig voor Amerikaanse aandelen en markten met een hoge beta, zoals opkomende markten, Japanse aandelen en high yield-obligaties.