ABP: Aandeel van 39% in Europese aanbieder van parkeeroplossingen

ABP: Aandeel van 39% in Europese aanbieder van parkeeroplossingen

Equity
Grafiek aandelen.jpg

ABP stapt via haar pensioenbelegger APG voor 39% in Interparking, een van de grootste aanbieders van parkeeroplossingen in Europa. Het belang wordt overgenomen van het Canada Pension Plan Investment Board (CPIBB). De belegging past in de visie van ABP om meer in infrastructuur te beleggen omdat daar goede, lange termijn rendementen zijn te behalen voor deelnemers. De overname wordt in de komende maanden afgerond. ABP geeft geen financiële details vrij over de deal.

ABP verwacht dat bedrijven zoals Interparking een belangrijke rol gaan spelen in zogenaamde “Smart City ecosystemen”. Een Smart City is een samenspel van infrastructuur, dienstverlening en digitale oplossingen die de kwaliteit van leven, economische groei en duurzaamheid vergroot. Met behulp van slimme parkeeroplossingen neemt onnodig verkeer en uitstoot in steden af.

Interparking heeft een grote portefeuille van hoogwaardige parkeerlocaties in heel Europa. Het bedrijf exploiteert ruim 950 locaties met zo’n 415.000 parkeerplaatsen in 416 steden in 9 Europese landen. In Nederland is het bedrijf actief in 33 steden met 117 parkeervoorzieningen en ruim 55.000 parkeerplaatsen. In 2015 won Interparking de European Parking Award in de categorie "new parking structures" voorde parkeergarage 'Markthal' in Rotterdam. Deze energiezuinige parkeergarage in hartje Rotterdam telt bijna 1.200 plaatsen en is voorzien van de modernste technieken, waaronder LED-verlichting. Daarnaast hebben de Interparking parkeergarages plekken voor het laden van elektrische auto’s en car sharing.