BNP Paribas: aankondiging strategisch partnership met Kantox

BNP Paribas: aankondiging strategisch partnership met Kantox

Currency
Handshake 2.jpg

BNP Paribas maakt vandaag bekend een strategisch partnership te hebben gesloten met Kantox, een toonaangevende fintech die gespecialiseerd is in oplossingen voor het beheer van valutarisico’s.

Door de overeenkomst kunnen BNP Paribas en Kantox samen aan de klanten van BNP Paribas EMEA de Dynamic Hedging-oplossing van Kantox aanbieden. Dynamic Hedging is een door Kantox ontwikkelde, innovatieve software waarmee corporate treasurers het beheer van hun valutatransacties volledig kunnen automatiseren en optimaliseren. De oplossing vormt een aanvulling op de diensten die al beschikbaar zijn op Centric, het digitale platform van BNP Paribas Corporate & Institutional Banking.

Dit partnership bevestigt het engagement van BNP Paribas voor digitale groei en transformatie. Het bewijst dat de bank de slagkracht van een toonaangevende wereldbank weet te combineren met de nieuwste technologische innovaties van fintechs.

Philippe Gelis, medeoprichter en CEO van Kantox: ‘We zijn verheugd samen onze Dynamic Hedging-oplossing aan de corporate klanten van BNP Paribas aan te bieden. Met onze oplossing, die al verscheidene keren bekroond is, kunnen treasurers hun valutabeheer automatiseren en micro-hedging inzetten om aan snelheid te winnen en het beheer van de geldstromen te optimaliseren. We zijn ervan overtuigd dat onze oplossing, gekoppeld aan de financiële soliditeit van BNP Paribas, de corporate klanten van de bank een meerwaarde biedt.’

Xavier Gallant, Head of Corporate FXLM Sales EMEA bij BNP Paribas: ‘Bij het beheer van hun valutarisico’s streven onze corporate klanten ernaar hun toekomstige kasstromen beter kunnen voorspellen. Daartoe willen ze door te automatiseren hun hedging- en uitvoeringsprocedures optimaliseren. Dankzij het partnership van BNP Paribas met Kantox krijgen corporate treasurers in de EMEA- zone toegang tot een volledig geautomatiseerde hedging-oplossing, die hun op termijn zal toelaten hun thesaurieprocedures te verbeteren. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.’