Nieuwe traineebestuurders PME: Sanne Rog en Ruben van de Aa

Nieuwe traineebestuurders PME: Sanne Rog en Ruben van de Aa

On the move
Sanne Rog en Ruben van der Aa.jpg

Om invulling te geven aan het diversiteitsbeleid en om jonge mensen kennis te laten maken met het besturen van een pensioenfonds stelde PME een traineeship in. Uit de vele sollicitanten werden Sanne Rog en Ruben van der Aa geselecteerd. Sanne zal Audit, risk en compliance als aandachtsgebied krijgen en Ruben zal zich met name richten op Pensioenbeleid en communicatie. De trainees worden met een programma op maat in twee jaar klaargestoomd voor een functie als pensioenfondsbestuurder. Beide traineebestuurders doen volledig mee in het algemeen bestuur en in een of meerdere bestuurscommissies.

Diversiteit in pensioenen blijft aandachtspunt

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur: “Meer jongeren in pensioenfondsbesturen komt de sector ten goede. Daarom creëerden we in 2016 al dergelijke posities. De twee dames die eerder trainee bij ons waren hebben inmiddels mooie functies binnen de pensioenwereld. Ook wij als bestuur ervaarden de frisse en vaak kritische blik van de trainees als grote toegevoegde waarde. We zijn dan ook blij met Sanne en Ruben die deze rol met groot enthousiasme opgepakt hebben.”

Sanne Rog (1990)

Sanne is op dit moment manager cyber security bij Fox-it, een dienstverlener op het gebied van cyberbeveiliging. Daarvoor werkte zij onder andere voor Aegon, MN services en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sanne: “Het traineeship bij PME is voor mij een unieke kans om bestuurservaring op te doen tijdens zeer interessante tijden voor pensioenfondsen. Ik hoop de komende periode een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan pensioenfonds PME”. 

Ruben van der Aa (1989)

Ruben werkt sinds 2015 bij de Rabobank. Eerst als management trainee binnen IT in New York en Tanzania, momenteel als productmanager vermogensopbouw. Hij volgde de studie International Business aan de Universiteit van Maastricht.

Ruben: “Het is een enorme eer om als jonge trainee-bestuurder mee te werken binnen PME. Ook het maatschappelijk belang van pensioen vind ik erg belangrijk. Ik hoop een goede bijdrage te leveren aan de financiële toekomstvoorziening voor alle deelnemers. Met mijn ervaring in dienstverlening, IT en vermogensbeheer kan ik meewerken aan een toekomstbestendig pensioenstelsel voor jong en oud."