UBS AM: “Een langzamere groei is best prima voor China”

UBS AM: “Een langzamere groei is best prima voor China”

China
China.jpg

Hoe zullen Chinese aandelen en obligaties de komende anderhalf jaar presteren als de wereldeconomie vertraagt? De China-experts van UBS AM geven hun visie in de nieuwe paper "China markets: The outlook for China equities and fixed income" en kijken vooruit naar de beleggingstrends voor de komende achttien maanden.

Hieronder de belangrijkste punten uit de paper:

Bin Shi, hoofd China Equities bij UBS AM

“De Chinese markten zijn al enige tijd volatiel en dat is voor ons dus zeker niet nieuw. Voor beleggers is het de kunst om die volatiliteit in hun voordeel te gebruiken.”

“Ondanks alle onrust omtrent handelsspanningen en een tragere groei in China, mogen beleggers niet vergeten dat de Chinese handel met de VS al bij al beperkt is."

“We blijven gefocust op de binnenlandse vraag en de vier fundamentele langetermijntrends die deze vraag ondersteunen: een groeiende consumentenvraag, verdere verstedelijking, automatisering en innovatie, en de vergrijzing van de Chinese bevolking.”

“De huidige waarderingen op de Chinese aandelenmarkten blijven aantrekkelijk, zowel uit historisch oogpunt als vergeleken met andere Aziatische markten.”

Hayden Briscoe, hoofd Asia-Pacific Fixed Income bij UBS AM

“Beleggers moeten een moeilijke vraag beantwoorden: waar kunnen ze terecht als de wereldeconomie vertraagt? Gezien de huidige situatie op de financiële markten vormen Chinese staatsobligaties een uitstekende keuze.”

“De Chinese economie zal niet verder vertragen. De ondersteunende maatregelen die in het vierde kwartaal van 2018 werden uitgerold, worden nu pas voelbaar in de reële economie.”

“Beleggers moeten wennen aan een nieuwe realiteit, die wij de '3L's' noemen: herstel in de vorm van een L, langere conjunctuurcycli, en een kwaliteitsgroei op langere termijn. Gezien deze trends en het vooruitzicht op een L-vormig herstel, is een langzamere groei best prima voor China.”