Legg Mason: Libra van Facebook staat nog maar in de kinderschoenen

Legg Mason: Libra van Facebook staat nog maar in de kinderschoenen

Blockchain
LIbra.jpg

Margaret Vitrano, Portfolio Manager van het Legg Mason ClearBridge US Large Cap Growth Fund, becommentarieert de plannen van Facebook om het digitale betaalsysteem Libra te ontwikkelen.

'Facebook behoort momenteel tot de vijf grootste posities van het fonds. De voorbije jaren hebben we tijdens periodes van marktvolatiliteit opportunistisch bijgekocht.

Digitale betalingen is een zeer belangrijke business. Als de onderneming een ecosysteem voor betalingen zou ontwikkelen, dan kan men zich inbeelden hoe ze dit snel kan opschalen, gebruik makend van de grote database van bestaande gebruikers.

Libra staat nog maar in de kinderschoenen en veel details moeten nog bepaald en publiek gecommuniceerd worden. Gezien het track record van Facebook inzake de ontwikkeling van nieuwe toepassingen om zijn business te versterken en het feit dat Libra initieel binnen het ecosysteem gebruikt zal worden, geloven we dat Libra een goede kans maakt om succesvol te zijn in vergelijking met andere cryptomunten. We denken dat het jaren zal duren vooraleer gelijk welke nieuwe activiteit wezenlijk zal bijdragen aan de financiële resultaten.'