Marco Brouwer aan de slag als beleidsadviseur pensioenen bij CNV

Marco Brouwer aan de slag als beleidsadviseur pensioenen bij CNV

Marco Brouwer.jpg

Marco Brouwer is in juni 2019 gestart als beleidsadviseur pensioenen bij de CNV Vakcentrale. Hij gaat onder andere het bestuur van CNV adviseren ten aanzien van pensioenvraagstukken. Hij zal deelnemen aan het pensioenoverleg in de Stichting van de Arbeid (StvdA) en de Sociaal Economische Raad (SER).

Brouwer geeft aan: ‘Het is een mooie uitdaging om bij te dragen aan een houdbaar en passend pensioenstelsel dat de juiste voorwaarden schept voor een goed en realistisch pensioen voor werkenden en gepensioneerden, van welke generatie dan ook’.

Marco Brouwer MPLA studeerde bedrijfseconomie aan de VU in Amsterdam en was van 2005 tot en met 2018 verbonden geweest aan Cordares Holding NV en APG Groep NV. Hij was secretaris van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen en tevens directeur van het Bestuurssecretariaat van APG Groep NV. Brouwer werd daarnaast in 2007 benoemd tot bestuurslid bij Personeelspensioenfonds Cordares. In 2014 werd hij benoemd als werkgeversvoorzitter van Personeelspensioenfonds APG. Hij voltooide in 2006 de opleiding tot Master of Arts in Pensions & Life Assurance (MPLA) bij de Akkermans & Partners Groep. Eerder werkte Brouwer bij Canon Europa NV, Hooge Huys Verzekeringen en Zwitserleven.