CFA Institute: Recordaantal examenkandidaten voor de CFA Charter

CFA Institute: Recordaantal examenkandidaten voor de CFA Charter

diploma-1390785_1920.jpg

Belangstelling voor CFA Charter bereikt record met 250.000 kandidaten die zich hebben geregistreerd voor examens van juni 2019 in 348 examencentra wereldwijd

CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, kondigt vandaag aan dat 250.000 kandidaten zich hebben geregistreerd voor de komende CFA® examens voor Level I, II en III, een stijging van 11% ten opzichte van vorig jaar. Het aantal testcentra is ook aanzienlijk toegenomen van 286 naar 348 in 95 markten over de hele wereld, wat een weerspiegeling is van de groeiende erkenning van het vertrouwen in opkomende markten. De examens zullen worden afgenomen op 15 en 16 juni 2019.

“Het behalen van de CFA Charter is een zeer intensief proces, met minder dan één op de vijf kandidaten die het traject om de titel te verdienen succesvol afrondt”, zegt Paul Smith, CFA, President en CEO van het CFA Institute. “We zijn blij te zien dat het recordaantal kandidaten dat bereid is om hierin te investeren elk jaar blijft groeien. Vooral in opkomende markten wereldwijd financiën ‘n vitale rol spelen bij het opbouwen van sterke economieën. Naast het feit dat het programma de gouden standaard voor schrander financieel inzicht is, stelt het een hoge norm voor ethisch gedrag en de verantwoordelijkheid die nodig is om het respect en vertrouwen van investeerders te behouden.”

Elk jaar wordt de input van de beroepsgroep over de hele wereld verzameld als leidraad voor aanvullingen, verwijderingen en herzieningen van het 9.000 pagina’s tellende curriculum, om haar relevantie te waarborgen. Het curriculum voor 2019 bevat in totaal 10 nieuwe secties, waaronder die over Fintech toepassingen, machine learning en twee nieuwe ethiek cases binnen een fintech bedrijfssetting; de nieuwste praktijken op het gebied van actief en passief investeren in aandelen; en een verbeterde sectie over professionaliteit in verschillende beroepen binnen het vermogensbeheer.

Het CFA Institute heeft meer dan 165.000 charterholders die werkzaam zijn bij vooraanstaande investment banks, vermogensbeheerders en beleggingsadviesbureaus in de sector. Het curriculum van het CFA-programma is gebaseerd op de praktijk van het beleggingsvak en wordt jaarlijks bijgewerkt om de steeds veranderende kennis, vaardigheden en competenties te weerspiegelen die nodig zijn in het huidige beroep. Het zelfstudieprogramma dat drie Levels kent, omvat onderwerpen omtrent ethische en professionele normen, kwantitatieve methoden, economie, financiële rapportage en analyse, bedrijfsfinanciering, beleggingen in aandelen, vastrentende waarden, derivaten, alternatieve beleggingen en vermogensbeheer en vermogensplanning.

Elk Level van het CFA-programma draait om een bepaalde set aan vaardigheden:

  • Level I is gericht op beleggingsinstrumenten en de fundamenten van een bedrijf, waardoor kandidaten de nodige kennis en begrip krijgen;
  • Level II is gericht op het toepassen van deze instrumenten in de analyse van asset classes, waaronder aandelenbeleggingen, vastrentende waarden, derivaten en alternatieve beleggingen;
  • Level III is gericht op portefeuillebeheer en vermogensplanning, waarbij van kandidaten wordt verlangd dat zij bekwaam zijn in het formuleren van beleggingsbeslissingen en de evaluatie daarvan.

In 1959 heeft de Financial Analysts Federation (FAF) in opdracht van het Institute of Chartered Financial Analysts (ICFA), ethische en competentienormen voor beleggingsanalisten vastgesteld, het examen ontwikkeld en de titel van Chartered Financial Analyst® (CFA) toegekend aan degenen die daarvoor geslaagd waren. De FAF en de ICFA zijn uiteindelijk gefuseerd tot wat nu het CFA Institute wordt genoemd. Op 15 juni 1963 werd het eerste examen afgenomen in 27 centra in de Verenigde Staten, Canada en Londen bij 284 kandidaten, waaronder zes vrouwen. Tegenwoordig is ongeveer 38% van de kandidaten vrouw.

Om meer te weten te komen over het CFA-programma en hoe het beleggingsprofessionals kan helpen om professionele topkwaliteit te bereiken en een impactvolle carrière te realiseren, ga naar www.cfainstitute.org.