Aberdeen European Balanced Property Fund rondt kaap van €1 miljard

Aberdeen European Balanced Property Fund rondt kaap van €1 miljard

Grafiek groei.jpg

Het toonaangevende Aberdeen European Balanced Property Fund heeft de symbolische grens van €1 miljard overschreden.

Het vastgoedfonds behaalde deze mijlpaal nadat het zijn grootste acquisitie tot nu toe deed: een investering van €98 miljoen in Torre Auditori, een monumentaal multi-let kantoorgebouw op een centrale locatie in Barcelona.

Het Aberdeen European Balanced Property Fund is een open-end kernfonds dat speciaal is ontworpen voor institutionele beleggers die willen beleggen in winkels, kantoren, logistiek, en vastgoed voor gemengd gebruik in de eurozone.

De strategie van het fonds richt zich op beleggen in en beheren van individuele activa voor de lange termijn, terwijl het tegelijkertijd buitensporige risico's vermijdt.

Dankzij deze strategie slaagde het fonds erin om sinds de start in 2006 de MSCI IPD Pan-European Property Funds Index met meer dan 2% per jaar te verslaan. Het behaalde een stabiel nettorendement van 4,4%, aanzienlijk meer dan het benchmarkrendement van 2,6% over de afgelopen vijf jaar.

"Dit is een mooie mijlpaal om te bereiken. Het fonds is zeer defensief gepositioneerd met een goed gediversifieerde portefeuille, lage leverage, een minimale leegstand en lange lease-overeenkomsten. In het beleggingsproces wordt elke afzonderlijke aanwinst beoordeeld op zijn eigen specifieke kwaliteiten. Tegelijkertijd letten we erop dat het fonds goed gespreid is over verschillende sectoren en landen”, aldus Gert-Jan Kapiteyn, fondsbeheerder van het Aberdeen European Balanced Property Fund.