‘NN Investment Partners winnaar van De Gouden Pump Award 2019’

‘NN Investment Partners winnaar van De Gouden Pump Award 2019’

Pensionfunds
20190411ViiPAchmeaZeistB_0299.jpg

De netwerkorganisatie ViiP (Vrouwen in institutioneel Pensioen) reikt om het jaar de Gouden Pump Award uit aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in topfuncties in de wereld van institutioneel pensioen.

Donderdag 11 april 2019 vond de uitreiking van de Gouden Pump namens VIIP plaats door de voorzitter van de jury, Nicole Beuken (executive directeur Pensioenfonds ABP).

Uit 3 sterke genomineerde organisaties: FNV, Pensioenfonds Openbare Bibliotheken en NN Investment Partners heeft de 6 koppige jury de keuze gemaakt voor NN Investment Partners. De jury heeft alle 3 genomineerden tijdens de jury dag op 11 maart jl. ontvangen en beoordeeld. De jury heeft bij haar beoordeling o.a. gekeken naar de visie op diversiteit, het gevoerde beleid en de behaalde resultaten. Verder heeft de jury beoordeeld of de organisaties niet alleen voldoen aan wat verwacht kan worden op het gebied van diversiteit maar ook of organisaties meer doen dan verwacht met het oog op de toekomst.

NN Investment Partners heeft zich naar de mening van de jury onderscheiden door met succes een doorleefd gedegen diversiteitsbeleid te voeren. De organisatie is ervan overtuigt dat zonder een stevig diversiteitsbeleid gericht op middellange / lange termijn het business model onder druk zal staan. Men heeft niet alleen een diversiteitsbeleid opgesteld en doorgevoerd maar heeft diversiteit onderdeel gemaakt van de bedrijfsstrategie. Dit vanuit de intrinsieke motivatie en overtuiging dat diversiteit van wezenlijk belang is voor de eigen organisatie en het verwezenlijken van haar doelstellingen. Deze intrinsieke motivatie is goed over het voetlicht gebracht en er is goed uitgedragen waar het bij diversiteit om gaat: het erkennen en versterken van masculiene en feminiene competenties.

Het statement “Diversity of Thought” tijdens de presentatie van NN IP sloot daar goed bij aan. Uitstekende resultaten ook ten opzichte van peers zijn het gevolg. Op de verschillende niveaus in de organisatie zijn vrouwen goed vertegenwoordigd. Het gevoerde beleid heeft in 2018 geleid tot 29% vrouwen op ‘senior level’. Daarnaast is 40% van het bestuur van NN IP vrouw. NN IP is toekomstgericht en streeft voor 2019 naar 35% vrouwen op ‘senior level’. Ze zijn ervan overtuigd dat succes van de organisatie ook op lange termijn samengaat met diversiteit in de teams op alle niveaus.

De prijs werd in ontvangst genomen door vertegenwoordigers van NN Investment Partners, Hester Borrie (CCO van NNIP), Maureen Schlejen (Head of Institutional Clients Nordics & Netherlands) en Gül Poslu (Director Institutional Clients Netherlands) en Ernst Blom, HR Expert.

Waarom een prijs?

De Award sluit aan bij het streven van ViiP naar een grotere zichtbaarheid van vrouwen in de  pensioensector. Het aandeel van vrouwen in besturen, toezichtorganen en beleidsbepalende functies in de sector is slechts 10%. Wat ViiP betreft moet dat percentage naar minimaal 30%. Organisaties en besturen met een evenwichtige v/m-verdeling zijn aantoonbaar innovatiever en slagvaardiger, kunnen beter omgaan met verandering, benutten meer potentieel, hebben meer voeling met de markt en zijn succesvoller. Alle reden voor een actief diversiteitsbeleid v/m.

Voor wie?

De Gouden Pump wordt uitgereikt aan een organisatie die werkzaam is in de wereld van pensioenen. Dat kunnen pensioenverzekeraars, pensioenfondsen, pensioenuitvoeringsorganisaties, toezichthouders, de academische wereld, vermogensbeheerders en adviseurs zijn. Winnaars in de afgelopen jaren zijn: TKP Investments, Robeco, ABP en ABN Amro Pensioenfonds.