Larry Fink (BlackRock): beleggers hebben veel betaald voor klassieke strategieën

Larry Fink (BlackRock): beleggers hebben veel betaald voor klassieke strategieën

Stocks.jpg

Larry Fink, bestuursvoorzitter van BlackRock, heeft vandaag een brief gestuurd aan de aandeelhouders van de vermogensbeheerder. 

De belangrijkste punten uit zijn brief zijn:


2018 was een moeilijk jaar voor vermogensbeheerders en een voorbode van de dingen die komen gaan: meer aandacht voor waarde, hardere concurrentie, meer operationele complexiteit en verstoring van bestaande bedrijfsmodellen. De versnelling van structurele langetermijntrends, gecombineerd met een vertraging van de marktgroei, stelt het succes van die bedrijfsmodellen op de proef.
 
Als gevolg van een klimaat van immer veranderende regelgeving en meer wereldwijde bedrijfsmodellen worden de operationele processen er niet eenvoudiger op. Beleggers realiseren zich dat ze veel hebben betaald voor klassieke actieve beleggingsstrategieën die onder de maat hebben gepresteerd omdat managers niet hebben geïnvesteerd in innovatie. Daarnaast vindt er in het vermogensbeheerlandschap een grote verschuiving plaats van het aloude op provisie gebaseerde bedrijfsmodel naar vergoedingen voor geleverde diensten. Veel vermogensbeheerders hebben zich onvoldoende voorbereid op deze veranderingen.
 
De drijvende kracht achter de langetermijnstrategie van BlackRock is het ertoe doen.
 
Het succes van BlackRock op de lange termijn hangt af van ons vermogen om onze missie te vervullen. Onze missie is het bijstaan van mensen bij het bouwen van een betere financiële toekomst en om steeds meer mensen de kans te bieden op financiële zekerheid.
 
Elke beslissing die wij nemen bij BlackRock wordt gedreven door onze missie om niet alleen onze klanten te kennen, maar ook om te anticiperen op wat ze nodig hebben. Met deze niet-aflatende focus zorgt BlackRock ervoor dat er duurzame langtermijngroei voor de aandeelhouders wordt gegenereerd, nu en in de toekomst.