MFS lanceert eerste Europese obligatiefonds

MFS lanceert eerste Europese obligatiefonds

Algemeen economie.jpg

De Amerikaanse vermogensbeheerder MFS heeft het MFS Meridian® Funds - Euro Credit Fund gelanceerd, een fonds dat streeft naar een beter rendement dan de Bloomberg Barclays Euro-Aggregate Corporate Index over een volledige marktcyclus.

Met de lancering van dit fonds is de reeks vastrentende producten uitgebreid, een reeks die ook de wereldwijde obligaties, Amerikaanse obligaties, hoogrentende- en opkomende marktobligatiestrategieën omvat.

Het fonds wordt beheerd door Pilar Gomez-Bravo, directeur Fixed Income Europe, en Andy Li, portefeuillemanager Fixed Income UK. Ze werken beiden vanuit Londen en zijn verantwoordelijk voor risicobewaking, assetallocatie, portefeuilleconstructie, uiteindelijke koop- en verkoopbeslissingen en risicobeheer. Institutioneel portefeuillemanager Owen Murfin neemt deel aan onderzoeks- en strategiediscussies.

Het beleggingsdoel van het fonds is een total return met de nadruk op de huidige opbrengsten en ook rekening houdend met kapitaalgroei. Het fonds gaat ervan uit dat obligatieproducten steeds inefficiënties vertonen en daarom wordt rekening gehouden met bredere technische en structurele factoren die op wereldwijde obligatiemarkten een rol spelen om zo toekomstige trends te helpen voorspellen.

Het fonds belegt voornamelijk (ten minste 70%) in investment grade bedrijfsobligaties uitgedrukt in euro’s. Het fonds mag ook beleggen in schuldinstrumenten die niet onder investment grade vallen zoals staatsobligaties en daaraan gerelateerd papier, gesecuritiseerde instrumenten en in niet-euro uitgedrukte schuldinstrumenten, inclusief schuldinstrumenten van emittenten in opkomende markten.

Matt Weisser, Managing Director en hoofd van European Wholesale Distribution voor MFS: “Bedrijfsobligaties zijn de grootste activacategorie binnen Europese obligaties en zijn als zodanig een belangrijke bouwsteen voor onze klanten. In een aanhoudend klimaat van lage rente zijn wij van mening dat bedrijfsobligaties een aantrekkelijke activaklasse is voor beleggers die op zoek zijn naar inkomen.”

Hij vervolgt: “MFS heeft $75 miljard aan schuldpapier onder beheer wereldwijd en veel ervaring en kennis in dit segment. De lancering van deze regionale oplossing laat zien dat Londen voor MFS de fixed income beleggingshub is.”

MFS Meridian® Funds- Euro Credit Fund is gevestigd in Luxemburg en valt daar onder de regelgeving. Het fonds is een SIVAV S.A. en is geregistreerd in 14 Europese landen.