State Street Global Advisors: ‘Fearless Girl’ komt naar Londen

State Street Global Advisors: ‘Fearless Girl’ komt naar Londen

state-street-global-advisors-fearless-girl-komt-naar-londen_1_W2FpzM.jpg

445 bedrijven benoemen vrouw in bestuur na aansporing van State Street

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corp (NYSE: STT) heeft vandaag een standbeeld van ‘Fearless Girl’ in Londen onthuld. Daarnaast maakt State Street de impact van zijn wereldwijde diversiteitscampagne bekend: 423 bedrijven hebben een vrouw aangesteld in het bestuur en nog eens 22 hebben beloofd dat te doen nadat State Street hen had opgeroepen dat te doen. State Street had in totaal 1.265 bedrijven geïdentificeerd  die geen enkele vrouw in het bestuur had.

Lori Heinel, Deputy Chief Investment Officer:

“Wij zijn blij deze indrukwekkende campagne ook in Londen te lanceren en te kunnen laten zien hoe belangrijk genderdiversiteit op bestuursniveau is. Onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven met een meer divers bestuur beter rendement opleveren. Dat motiveert ons een betrokken aandeelhouder te zijn, te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen en in dialoog te gaan met bedrijven om voortgang op dit onderwerp te blijven boeken.”

Per 2020 zal State Street in de VS, het VK en Australië tegen alle leden van de voordrachtscommissie stemmen als er niet ten minste één vrouw in het bestuur zit en het bedrijf gedurende drie opeenvolgende jaren niet succesvol in dialoog is getreden in het kader van State Street’s genderdiversiteitsprogramma. Per 2021 zal State Street dit beleid ook in de rest van Europa en Canada toepassen. Als gevolg van State Street’s diversiteitscampagne is het aantal bedrijven dat een vrouwelijk bestuurslid heeft aangesteld in de VS gestegen met 48% en in het VK met 57%.

State Street is de op twee na grootste belegger ter wereld en beheert wereldwijd $2.510 miljard. Meer informatie over Fearless Girl en de betrokkenheid van State Street als aandeelhouder staat hier.