CFA Institute gaat in 2021 over tot digitalisering van het CFA Level I Program

CFA Institute gaat in 2021 over tot digitalisering van het CFA Level I Program

cfa-institute-gaat-in-2021-over-tot-digitalisering-van-het-cfa-level-i-program_1_SjhfF4.jpg

Nieuw aanbod van computer gestuurd examineren en een digitaal leerplatform

Na bijna 60 jaar het examen voor het CFA Program op papier te hebben afgenomen, zal het CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, haar Level I Program vanaf 2021 omzetten naar een computergestuurd examen (computer-based testing ofwel CBT). De overgang helpt het CFA Intitute gelijke tred te houden met de ontwikkeling van wereldwijde examinering en accreditatie procedures en zijn een verbetering van de algemene leerervaring van kandidaten. Door CBT kan het CFA Institute een groter aantal testcentra aanbieden, wordt planning van examens flexibeler en kunnen de examenresultaten sneller worden verwerkt.

“Onze hoogste prioriteit is het waarborgen van de standaard van de CFA charter. Het handhaven van een integere examenprocedure en toezicht op de vereisten voor kandidaten is daarvoor van cruciaal belang”, zegt Paul Smith, CFA, voorzitter en CEO van het CFA Institute. “Dit is een natuurlijke volgende stap voor de manier waarop we onze programma.  vormgeven en uitvoeren. Het aanbieden van computergestuurde examinering maakt deel uit van een grotere digitale transformatie van het CFA Program, en waarmee we uitvoer geven aan onze missie om het beroep van de beleggingsprofessional te ondersteunen, onze wereldwijde relevantie te vergroten, en waarmee we onze procedures in overeenstemming brengen met de huidige praktijk van het beleggingsvak.”

Zo is nu bijvoorbeeld een ‘one-stop’ digitaal leerplatform beschikbaar voor Level I kandidaten, dat ook wel bekend staat als het Learning Ecosystem (LES). Het Learning Ecosystem biedt het volledige curriculum voor het Level I CFA Program aan, inclusief alle bestaande studio hulpmiddelen en functies die kandidaten helpen hun leerproces te volgen en te beheren via een online, gepersonaliseerde leerervaring. In het curriculum zelf is een aanpassing gemaakt voor fintech onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie en machine learning.

Na een uitgebreid inkooptraject koos het CFA Institute voor Prometric, wereldwijd de leidende dienstverlener voor de test- en evaluatie industrie, als primaire leverancier voor de overgang naar computergestuurde examinering. Elk jaar levert Prometric meer dan 7 miljoen examens op professionele testlocaties die de beste operationele kwaliteit, consistentie en veiligheid bieden.

Prometric’s toewijding om te blijven investeren in innovatieve technologieën en aanleveringsmogelijkheden - inclusief de toevoeging van meer dan 250 nieuwe testlocaties over de hele wereld - zal de toegankelijkheid van het CFA-programma vergroten.

“Prometric is verheugd om door het CFA Institute te zijn gekozen als hun strategische leverancier voor de digitale transformatie van het CFA Program", aldus Charlie Kernan, president en CEO van Prometric. "Net als het CFA Institute kent Prometric grote toewijding aan de kwaliteit van dienstverlening aan klanten en de professionals die zij van dienst is. We kijken uit naar de samenwerking met het team van CFA Institute dat verantwoordelijk is voor de accreditatie, in de succesvolle lancering van het Level I examen van het CFA Program in 2021.”