State Street Global Advisors lanceert SPDR MSCI World Ucits ETF

State Street Global Advisors lanceert SPDR MSCI World Ucits ETF

state-street-global-advisors-lanceert-spdr-msci-world-ucits-etf_1_yhjSMM.jpg

State Street Global Advisors, de vermogensbeheerder van State Street Corporation (NYSE:STT), maakt vandaag bekend dat het de SPDR MSCI World UCITS ETF (SPPW) lanceert. Het fonds is vanaf vandaag beschikbaar op het Duitse Xetra en zal vanaf maandag 4 maart 2019 ook beschikbaar zijn op Euronext, de London Stock Exchange en Borsa Italiana. Op termijn zal het op de SIX beschikbaar zijn.

De SPDR MSCI World UCITS ETF biedt beleggers toegang tot een brede selectie van 1.600 aandelen in 23 ontwikkelde landen. Dit vertegenwoordigt zo’n 85 procent van de free-float marktkapitalisatie van ontwikkeldemarktenindices ofwel circa $40 biljoen van belegbare effecten.[1]

Wereldwijde aandelen-ETFs zijn dit jaar goed voor ongeveer 30% van de totale instroom in aandelen-ETFs in EMEA en hebben meer dan $2,6 biljoen[2] opgehaald. De lancering van de SPDR MSCI World UCITS ETF is een aanvulling op het huidige wereldwijde aandelenaanbod van SPDR, naast fondsen als SPDR MSCI ACWI (Ticker: SPYY), SPDR MSCI Emerging Markets (Ticker: SPYM), SPDR MSCI World Small Cap (Ticker: ZPRS) en 10 MSCI World Sector ETFs.

Philippe Roset, Hoofd SPDR Nederland:

“De SPDR MSCI World UCITS ETF is een transparante en fysiek gerepliceerde oplossing en biedt beleggers efficiënte bèta exposure. De aantrekkelijke prijs betekent dat dit fonds gebruikt kan worden voor langetermijnbeleggingen en als middel om kosten als gevolg van het aanhouden van cash in portefeuilles te elimineren.

De MSCI World Index wordt vaak gezien als de hoeksteen van grote, internationale beleggingsportefeuilles. Veel beleggers gebruiken hem als belangrijke bouwsteen die ze uitbreiden met blootstellingen aan regio’s of sectoren of die ze combineren met regionale obligatie-allocaties in een gediversifieerde portefeuille. De hoge mate van diversifiëring in de MSCI World, zowel qua landen als qua sectoren, heeft historisch betere risicogewogen rendementen laten zien dan andere ontwikkeldemarktenindices.”

State Street Global Advisors heeft ruime ervaring met het managen van brede aandelen- en MSCI World fondsen en beheert momenteel wereldwijd $475 miljard in effecten die de MSCI als benchmark hebben.[3]

[1] Bron: MSCI per 31 december 2018

[2] Bron: State Street Global Advisors