DWS: Deze megatrends jagen infrastructuurbeleggingen aan

DWS: Deze megatrends jagen infrastructuurbeleggingen aan

Infrastructure
dws-deze-megatrends-jagen-infrastructuurbeleggingen-aan_1_3HFrft.jpg

Vermogensbeheerder DWS schetst in zijn European Infrastructure Strategic Outlook voor 2019 de belangrijkste langetermijntrends, waaronder de digitalisering, en de stedelijke, demografische, milieu- en technologische verschuivingen, en hoe deze trends infrastructuurbeleggingen beïnvloeden.

Belangrijkste punten zijn:

  • Technologische veranderingen zijn een belangrijke motor achter de infrastructuursector. 5G, accu-opslag, smart grids en elektrische mobiliteit bieden op de lange termijn veelbelovende kansen naarmate de technologie zich verder ontwikkelt.
  • De vooruitzichten voor de telecominfrastructuursector zijn prima. De digitalisering zorgt voor een sterke groei van het dataverkeer. Deze toenemende vraag versterkt de aantrekkelijkheid van glasvezelnetwerken.
  • Nutsbedrijven vernieuwen hun bedrijfsmodellen en leveren nieuwe diensten. Om innovatieve technologie in huis te halen, nemen ze kleinere spelers in de branche over, bijvoorbeeld op de energiebesparingsmarkt.
  • De impact van de technologische vooruitgang op de transportsector versnelt, zeker de investeringen in elektrische mobiliteit. Denk bijvoorbeeld van de oplaadpalen en de digitalisering die de stedelijke mobiliteit opnieuw vormgeven.
  • Dankzij technologische vernieuwing verduurzaamt infrastructuur, waardoor de overgang naar een CO2-arme, klimaatbestendige economie versnelt.

DWS benadrukt ook het belang van een realistische kijk op waarderingen in een aflopende investeringscyclus. Beleggers moeten die activa onderscheiden die de flexibiliteit bieden om inkomsten, kosten en kapitaaluitgaven te managen en zo mee te kunnen bewegen met de markomstandigheden.