RobecoSAM: Jaarboek duurzaamste bedrijven onder merk SAM

RobecoSAM: Jaarboek duurzaamste bedrijven onder merk SAM

ESG-investing
robecosam-jaarboek-duurzaamste-bedrijven-onder-merk-sam_1_Rw9jGt.jpg

RobecoSAM, de beleggingsspecialist die zich al meer dan 23 jaar volledig richt op duurzaam beleggen, publiceert vandaag The Sustainability Yearbook 2019, dat dit jaar 458 bedrijven uit 36 landen beloont met een gouden, zilveren of bronzen medaille. De publicatie van het jaarboek gebeurt dit jaar onder het merk SAM, dat daarmee opnieuw wordt geïntroduceerd.

SAM werd midden jaren negentig opgericht als de eerste vermogensbeheerder die zich volledig op duurzaamheid richtte. Na de overname door Robeco in 2006 ging SAM vanaf 2013 verder als RobecoSAM.

SAM wordt nu het merk voor specifieke activiteiten van RobecoSAM, te weten het leveren van data, benchmarks en ratings op het gebied van ESG. Het gebruik van de in 1999 begonnen jaarlijkse Corporate Sustainable Assessment in onder meer de Dow Jones Sustainability Indices, is een belangrijke reden om het merk SAM opnieuw te introduceren. Het bieden van ESG-data onder een eigen vlag versterkt de zichtbaarheid en benadrukt de onafhankelijkheid van het onderzoeksproces. In 2018 werden 2.686 bedrijven onder de loep genomen, wereldwijd een van de grootste databases op het gebied van duurzaamheid in het bedrijfsleven.

Het jaarboek toont de duurzaamheidsprestaties van 's werelds grootste bedrijven en omvat de top 15% van de bedrijven in elke sector, waarbij de best presterende bedrijven worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Dit jaar kent het Jaarboek 236 medailles toe aan die bedrijven die de beste duurzaamheidsprestaties behalen in vergelijking met branchegenoten in hun respectievelijke sectoren, 33 minder dan in 2018. Europa en Asia-Pacific laten de grootste daling zien. Opkomende markten boeken de grootste vooruitgang met een stijging van 7 medailles.

In Nederland hebben DSM, Signify, Unilever en Philips een gouden medaille gekregen. Zilver is er voor KPN en ABN Amro