SPDR ziet sterke inflows en verdere upside obligaties opkomende markten

SPDR ziet sterke inflows en verdere upside obligaties opkomende markten

Emerging Markets Fixed Income
spdr-ziet-sterke-inflows-en-verdere-upside-obligaties-opkomende-markten_1_4YGTZS.jpg

Obligaties uit opkomende markten profiteren van recente economische en marktontwikkelingen. De pauze in de renteverhogingen die de Federal Reserve van plan lijkt in te lassen, de prijsstijging van grondstoffen en economische stimuleringsmaatregelen in China zijn met name positief voor deze asset class, die in 2018 nog een slechte performance liet zien.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETFs Nederland:

“De Amerikaanse inflatie is gematigd en Fed fund futures voorspellen een lagere kans op verdere renteverhogingen dit jaar. Ook zijn olieprijzen 25% hoger ten opzichte van hun dieptepunt van december 2018, wat gunstig is voor overheden van en bedrijven in ontwikkelingslanden. Bovendien hebben Chinese beleidsmakers maatregelen aangekondigd om de vertraagde economische groei weer te stimuleren. Vorige week zagen we al inflows van $291 miljoen in Europese EMD ETFs en we zien sterke inflows deze week doorzetten. We voorzien verdere upside voor deze asset class.”

image